Ailelerin HDP önündeki evlat nöbeti 452. gününde

Ailelerin HDP önündeki evlat nöbeti 452. gününde

​PKK/HDP tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki ailelerin bekleyişi 452. gününde de sürüyor.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Çiğdem Fırat ve Esmer Koç, HDP'nin 15 yaşındaki çocuklarını kandırıp zorla dağa gönderdiklerini söyledi.

5 yıl önce 15 yaşındaki kızı Melek Fırat'ın evlerinin önünden PKK tarafından kaçırıldığını belirten anne Çiğdem Fırat, "PKK, kızımı evimizin kapısından kaçırdığında diğer çocuklarım kızımın kaçırıldığını görüyor. Kızımın bağırıp çağırmasına aldırış etmeden kızımı zorla arabaya alıp köyden uzaklaştılar." ifadelerini kullandı.

"Belki kızım beni görür, sesimi duyar ve gelir ümidiyle evlat nöbetine katıldım"

Kızı, için evlat nöbetine katıltıldığını söyleyen Fırat, "Televizyonda PKK'den kaçıp anne ve babalarına kavuşanları gördüğümde evlat nöbetine katılmaya karar verdim. Belki kızım beni görür, sesimi duyar gelir ümidiyle geldim. Kızım kaçırıldığı günden beri onunla hiç konuşamadım.  Kızımdan herhangi bir haber alamadım. 5 yıldır kızımın hasretiyle yanıyor yüreğim. Kızımın gelmesini çok istiyorum ve tek arzum onun gelmesidir." diye konuştu.

Çiğdem Fırat

"Kızım 5 yıldır hasretle yolunu bekliyoruz"

Kızına gelmesi için çağrıda bulunan Fırat, "Kızım gel korkma! Annen 5 yıldır hasretle yolunu bekliyor. Baban da hapistedir. Ben kardeşlerinle tek başıma kaldım. Gel Meleğim annen sensiz çok yalnız yavrum. Kimseden bir şey istemiyorum. Sadece senin gelmeni istiyorum. Gittiğin günden beri evde rahat yüzü görmedim. Melek kızım orada sen özgür olamazsın. Gel yavrum, orda özgürlük yoktur. Hani sen okul okuyacak, doktor olacaktın. Gel artık meleğim dayanamıyorum." ifadelerini kullandı.

"Kızımı kaçıran 4 HDP'li şu an da hapiste"

Kızının 2013 yılında PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını dile getiren Esmer Koç, "Kızım kaçırıldığında ameliyatlıydı, daha dikişleri bile tazeydi. Kızım Zübeyde 4 HDP'li tarafından zorla arabaya bindirilerek PKK'ye teslim edildi. Kızımı kaçıran HDP'lilerden şikayetçi oldum. Çok şükür ki kızımı kaçıran 4 HDP'li şu an da hapistedir. Allah'a şükürler olsun. İyi de bir ceza aldılar." dedi.

Esmer Koç

"PKK'nin dini, imanı, şerefi, vicdanı ve namusu yok!"

Kızı Zübeyde'yi aramak için bakılmadık yer bırakmadıklarını söyleyen anne Koç, "Kaç defa PKK kamplarına gittim. Ama kızımı bana göstermediler. PKK'nin dini, imanı, şerefi, vicdanı ve namusu yok. İnsan namusu için kendini öldürtür. Biz namusumuzu yerde bulmadık. PKK kızımı, namusumu dağlara güttürüp ayaklar altına aldı. Ayıptır, günahtır. Bizler Kürt'üz, ama namuslu ve şerefli Kürtleriz. Eğer PKK Kürtler için savaşıyorsa o zaman neden Kürtlerin evini yıkıyor." şeklinde konuştu.

"PKK kızımı kaçırarak evime ateş düşürdü"

PKK'nin kızını kaçırmakla evine ateş düşürdüğünün altını çizen Koç, "Bana kızımı versinler. Kızımın PKK'nin elinde olmasını hazmedemiyorum. PKK'nin gayesinin ve amacının ne olduğunu bilmiyorum. 15 yaşında bir kız çocuğunun dağda ne işi olur? PKK ile bizim ne işimiz var? Ne işimiz var dağ başında. PKK, kızımı kaçırarak evime ateş düşürdü." diye konuştu.

Esmer Koç, "PKK, Kürt değildir. Zalim ve dinsiz bir örgüttür. Ben kızımı, namusumu istiyorum. PKK, namusumu dağa kaçırdı. Beni öldürseydi kızımı kaçırmasaydı. Biz namusumuz için ölmeye razıyız." dedi.

Teslim olması için kızına çağrıda bulunan acılı anne, "Kızım gel ana kurban; orası sana göre değil. PKK'den sana hayır gelmez. PKK bizim evimizi yıktı. Kızım, hepimiz senin için hasta olduk. Yavrum evimizde huzur kalmadı. Kızım gel teslim ol. Bizim ne işimiz var PKK ile. Sen kimin için kendini öldürteceksin. Senin orda annen mi yoksa baban mı var? Sen gelene kadar annenin gözü senin yolunda olacak kızım. Hiç kimseden korkma, gel teslim ol." ifadelerini kulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler