Ailemiz sağlam olursa ümmet sağlam olacaktır

Ailemiz sağlam olursa ümmet sağlam olacaktır

Mardin’de düzenlenen “Peygamber Efendimiz ve Ailesi” konferansında konuşan Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş, ailenin sağlam olması halinde toplumun da ümmetin de sağlam olacağını söyledi.

Mardin Artuklu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Mevlid-i Nebi” programında “Peygamber Efendimiz ve Ailesi” konferansı verildi.

Mardin İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, ilahilerin seslendirmesiyle devam etti.

Ardından kürsüye davet edilen Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş, “Peygamber Efendimiz ve Ailesi” konulu bir konuşma yaptı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatından ve aile yaşantından kesitler anlatan Güneş, peygamberimizin risalet görevine ilk adım attığı zaman yanında ve arkasında eşini bulduğunu söyledi.

Son zamanlarda aile kurumunda yaşanan olumsuzlukların kendilerini utandırdığını kaydeden Güneş, şunları söyledi:

“Son günlerde o kadar acı hadiselerle karşı karşıya kaldık ki, sokak ortasında karısını bıçaklayarak öldürenden tutun, aile bireylerini öldürüp intihar edenlere varıncaya kadar çok acı verici hadislerle karşılaştık. Böyle bir olay bizde nasıl yaşanıyor diye utandık, kendimizden utandık. Bir kocanın eşini öldürmesi mümkün müdür? Biz hocalar, imamlar ve öğretmenler olarak bunların üzerinde durmamız gerekiyor. Bu konuda toplumumuzu bilinçlendirmemiz gerekiyor.”

Nikâhsız beraberliklerin ve boşanmaların arttığına dikkat çeken Güneş, bu olumsuzların kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Güneş, “Bizler Müslümanız ve eğer inancımıza, kültürümüze sıkı sıkıya sarılırsak emin olun ailemiz sağlam olur. Aile sağlam olursa toplumumuz da ümmet-i Muhammed de sağlam olacaktır.” dedi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.