Ailemizi yok etmek istiyorlar

Ailemizi yok etmek istiyorlar

​Batının, kültürel emperyalizm kapsamında aile müessesesini ortadan kaldırmaya çalıştığına dikkat çeken Eğitimci Faysal Arslan, bu saldırılara karşı Müslümanların, ailelerine sahip çıkması gerektiğine işaret etti.

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Van Temsilciliği tarafından Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda "İslam’da Evlilik" temalı seminer düzenlendi.

Seminer, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuranı Kerim tilavetinden sonra açılış konuşmasını yapan İDEV Van Temsilcisi Recep Karabulak, vakıf hakkında bilgiler verdi.

Program, eğitimci Faysal Arslan’ın konuşmasıyla devam etti.

İDEV'in amacının ideal bir toplumun temellerini atmak ve ideal bir toplum oluşturmak olduğunu belirten Arslan, ama erdemli bir toplumun yetişebilmesi için ideal ailelerin olması gerektiğini vurguladı.

Arslan, "Allah neyi yaratmışsa onu çift olarak eşiyle beraber yaratmıştır. Eşler birbirini tamamlayan iki kutuptur. Karşı iki cins arasında sadece basit bir cinsellik düşünülmesi insanı hayvanla aynı kefeye koymaktır. Eşler birbirinin iki sığınağı gibidir. Bahçelerimizde yetişen elmanın bile çift olduğu bilim tarafından kanıtlanmıştır. Bu da bize çiftlerin birbirine yük olmasını değil, birbirine destek verip birbirini tamamlaması gerektiğini gösterir. Erkek ve kadın birbirini tamamlayan unsurlardır." ifadelerini kullandı.

"Batının amacı evliliği ortadan kaldırmaktır"

Arslan, "İslam medeniyeti olarak biz Batı'yla çok mücadele verdik. Kimisinde kazandık kimisinde kaybettik. Ama İslam toplumu her zaman devam etti. Ama şu anda öyle bir durumdayız ki artık maddi savaşın çok ötesinde kültürel emperyalizmde bizim ailemizi yok etmeye çalışıyorlar. Evlilik mevzusunu ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Evlilik ortadan kalktığı zaman, toplum yok olacaktır. Çünkü fıtrata uygun olan ancak ve ancak evliliktir. Evlilik dışı ilişkiler insanın fıtratına aykırı bir durumdur." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.