AK Parti Silvan ilçe teşkilatında toplu istifa

AK Parti Silvan ilçe teşkilatında toplu istifa

AK Parti Silvan ilçe teşkilatında aralarında belediye meclis üyelerinin de bulunduğu birçok kişi istifa etti.

AK Parti’nin Diyarbakır Silvan ilçe teşkilatında aralarında belediye meclis üyesi ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu birçok kişi, toplu istifa ettiklerini açıkladı.

Bir belediye meclis üyesi, 15 yönetim kurulu üyesi, 25 üyesi bulunan gençlik kollarının tamamı ve mahalle başkanlarının da bulunduğu toplam 60 partili, kararlarını düzenledikleri basın toplantısıyla açıkladı.

Partililer adına basın açıklamasını okuyan Silvan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ebubekir Genel, kuruluşundan bu yana hizmet ettikleri AK Parti’yle yollarını ayırdıklarını söyledi.

AK Parti Silvan İlçe Başkanlığına atanan Nimet Aksoy’a tepki gösterdiklerini belirten Genel, “Geçmişinde PKK’ye destek veren, fikir olarak AK Partili olmamasına rağmen Silvan İlçe Başkanlığına atanan Nimet Aksoy, bu görevi kendisine verilen bir şans olarak değerlendirip, kirli geçmişinden sıyrılma yolunu seçebilirdi. Maalesef, bu görevi halka hizmet yerine malum çevreye peşkeş çekip, rant kapısı olarak gördü. Parti gerekliliklerini ve partilileri kale almayarak ötekileştirdi.” dedi.

AK Parti Genel Merkezi ve koordinatörlüklere defalarca bildirmelerine rağmen duruma müdahale edilmediğini savunan Genel, “Bu durumun gittikçe kötüye gitmesi bizi böyle bir yola sevk etmiştir. Böyle ayrılmamız bizi derinden üzmektedir. İnandığımız bu yola parti sıfatı olmadan devam etme kararı almış bulunmaktayız. Özellikle bölgemizde yaşanan travmaların hızlıca atlatılması, il ve ilçe başkanlarının başka şeylerden çok halka hizmete yönelmesi ve başkanları oldukları bu davanın sadece rant, çıkar ve menfaatten ibaret olmadığını anlamaları, bu yönde faaliyet yürütmelerini istiyoruz. Genel merkezimizin bu tür vakaları kulak ardı etmeyip, gereğini yapması temennisiyle.” ifadelerini kullandı.

Genel, Aksoy’la ilgili şikâyetlerini ve istifa etme gerekçelerinin bir kısmını basın mensuplarına verdiği metinde şu şekilde sıraladı:

- Aksoy’un, PKK/HDP’nin çukur siyasetiyle meydana gelen olaylarda ilçemizi ziyaret eden il başkanımızın teşkilatta yaptığı toplantıda katılımcılara hitaben “Devlet burada sivilleri katledip YDG-H ismi takıyor.” demesi.

- İş-Kur alımlarında kendi referansıyla PKK’nin mahalle sorumlularının işe alınması.

- Oğlunun, bazı AK Parti üyelerini sindirmek amacıyla PKK’lileri gönderip tehdit ettirmesi.

- Darbe gecesi tüm ısrarlara rağmen meydanlara çıkmak istememesi ve devam eden nöbetlerde halkı bir an önce eve göndermek istemesi.

- Nöbetler esnasında oğlunun PKK marşı çalması.

- Daha önce PKK’nin dağ kadrosundan olan kardeşini Silvan Belediyesine atanan kayyuma yardımcı yapmaya çalışması.

- İş-Kur alımları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına sözleşmeli veya taşeron olarak giren elemanlardan işe girmeleri karşılığında para alması.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.