AK Parti Sözcüsü Çelik Kozan’da incelemelerde bulundu

AK Parti Sözcüsü Çelik Kozan’da incelemelerde bulundu

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ile Vali Süleyman Elban, orman yangınından etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu.

Kozan ilçesinde çıkan orman yangını, yangın söndürme ekiplerinin yoğun çalışması sonucu sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yangın bölgesine gelerek bilgi alıp orman personellerine telsiz aracılığı ile ‘geçmiş olsun ve hayırlı görevler' temennisinde bulundu.

İncelemelerin ardından vatandaşlarla buluşan Çelik ile Elban, burada yangın mağduru vatandaşların talep ve beklentilerini dinledi.

Vatandaşların ardından muhtarlarla da görüşen Çelik, “Devletimiz sizin için burada, Cumhurbaşkanımız Kozan'da tüm yaralar sarılacak dedi. Kısa sürede ağaçlandırma yapılacak. Bakanlıklar tamamen sizin için çalışıyor. Bugün hasar tespit çalışmaları başladı. Tüm eksiklikler giderilecek. Şu anda elektrik risk olduğu için veremiyoruz. Ödenekler yarından itibaren vatandaşlara verilecek.” ifadelerini kullandı.

“Zararlar tazmin edilecek”

"Şimdi yaralarımızı saracağız. Ondan sonra hata eksik varsa onlarla ilgili gereken yapılır. Önemli olan yaraları sarmak, buraları normal hayatına döndürmek.” diyen Çelik, “Böyle bir afet tabii ki olsun istemezdik. Mademki oldu, bundan sonrasında yapacağımız şey bu zararları telafi etmek. Bir an evvel buraları eski normal hayatına döndürmek. Dolayısıyla şimdi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından gelen yardım, Valilik vasıtasıyla dağıtılacak. Hayvanlarla, tarlalarla ilgili zararlar tanzim edilecek. Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı var. Burada görülen zararlar tanzim edilecek. Burası bir an evvel normal hayatına döndürülsün diye elden gelen her şey yapılacak. Devlet sizin devletiniz, devlet milletin devleti." diye konuştu.

Çelik, bir mahalle sakininin, yangının çıkışıyla ilgili "Bunu yapanlar insan olamaz, bu terör." sözü üzerine, şunları kaydetti:

"Yangınla ilgili suç tespit edildiğinde (sorumlular) en ağır cezayı alacak. Bu bizim ormanımızı yakmak, bizim insanımıza zarar vermek. Bu terör eylemi gibi bir şey. Bizim, üzerine odaklanacağımız, enerjimizi vereceğimiz iş bu dakika itibarıyla bu yaraları nasıl saracağız? Birincisi bu. İkincisi, 'şu yaptı, bu yaptı...' Bu devletin işi, devlet onu halleder. Bütün güvenlik birimleri ona bakıyorlar. Vali Bey işin başında. Cumhurbaşkanımızın talimatı var, Kozan'ımızın yaraları sarılacak. Bitti. Devlet sözü. İşimiz sizi bir an evvel normal hayatınıza döndürmek, ihtiyaçlarınızı karşılamak. Bununla ilgili herhangi bir şüphe yok, bütün birimler çalışıyor." dedi.

İLKHA


AK Parti Sözcüsü Çelik Kozan’da incelemelerde bulundu

AK Parti Sözcüsü Çelik Kozan’da incelemelerde bulundu

AK Parti Sözcüsü Çelik Kozan’da incelemelerde bulundu

AK Parti Sözcüsü Çelik Kozan’da incelemelerde bulundu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.