AK Parti Sözcüsü Çelik MYK sonrası soruları yanıtladı

AK Parti Sözcüsü Çelik MYK sonrası soruları yanıtladı

​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MYK toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sözcü Çelik, Coronavirus salgını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çiftçileri tehdit etmesi, çıplak arama iddiaları ve AHİM'in Salahattin Demirtaş kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Covid-19 ile etkin bir mücadele ortaya koyduğunu söyleyen Çelik, "Ortaya çıkan haberler; bu virüsün mutasyona uğradığını şeklinde değerlendirme konusu oldu. Ülkemiz de İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika ile uçuşlarını durdurdu. Gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Tedbirlerin alınmasıyla rakamlar da düşmeye başladı. Sağlık çalışanlarımız çok büyük fedakarlık gösterdi, göstermeye devam ediyor. Onların statüleri için çalışmaların hızlandırılması bizim de takip ettiğimiz bir konu." dedi.

"Maske mesafe ve temizlik, zorunlu olmadıkça evden çıkmamak şeklinde mücadele edeceğiz." diyen Çelik, yasaklara ve kullara tam olarak uyarak, sağlık sisteminin üzerindeki yükün azalması için gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun çiftçiler ile ilgili açıklamaları

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çiftçilerle ilgili sarf ettiği sözlerine de tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: Kılıçdaroğlu'nun tehdit sırası, çiftçilere gelmiş. Daha önce işçiler, daha sonra öğretmenleri tehdit etmişti. Şimdi sıra çiftçilere gelmiş. Ama artık bunlar yadırganmaz hale geldi. Bir takım politikaları eleştirebilir. Eleştiri ile husumet arasına düzgün çizgiler çekilirse eleştiri demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu siyaset tarzı sağlıklı bir siyaset tarzı değil. Sonra çıkıp kutuplaşmadan bahsedeceksiniz. Bir partinin politikalarını başka, oy veren vatandaşları tehdit etmek başka. Hiç kimse milletin üstünde değildir. Memleketin sahibi millettir."  

Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada polis merkezleri ve cezaevlerinde çıplak olarak arama yapıldığı iddialarıyla sorulan soruyu da yanıtlayan Çelik, (Çıplak arama iddiası) Bizim dönemimiz işkenceye sıfır toleranstır. İnsan haysiyetini ayaklar altına alan her türlü şeyin karşısındayız. Ellerinde bilgi belge varsa üstüne gideriz." ifadelerini kullandı.

CHP'deki taciz iddiaları

Çelik, "Taciz meselesinde geçen hafta susmayın demiştik. Şimdi kurumsal bir suskunluğa dönüştü. Bu olaylar karşısında susulmasının siyasi ahlak açısından kabul edilemez olduğunu söylüyorlar. Kadın onuru karşısında susanın siyasi ahlaktan bahsetmesi söz konusu olabilir mi? Mağdurlar zulme uğramış. Biz size mağdurun adresini ismini verin demiyoruz. Siz mağdurun hakkına sahip çıkmadığınız zaman asıl travmayı yaratıyorsunuz." şeklinde konuştu.

AİHM'nin Salahattin Demirtaş kararı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) kararın sıcak bir karar olduğunu söyleyen Çelik, "Gerekçeli karar 100-150 sayfalık bir karar. Hukuk sistemimiz değerlendirecek. Buna göre bir yaklaşım geliştirilecek." şeklinde konuştu.

Türkçe Kur'an-ı Kerim

Çelik, "Bizim kültürel, dini, sosyal hayatımızda ciddi acılar oluşturmuş bir mesele ibadet dilini değiştirmeye çalışmak. Bu ortaya çıktıktan sonra özür dileyecekleri yerde tam tersine çok daha sakıncalı bir iş yapıyorlar. Tabii ki Türkçe meal okuyabilir, dua edebilirler. Bizim karar vereceğimiz bir şey değil bu. Ama ibadet diliyle oynamak çok zalimane bir yaklaşım. Ezanın Türkçeleştirilmesi meselesinde olduğu gibi, çok ayıp bir şey. Halen ibadet diliyle oynamaya çalışmak, Murat Bardakçı'ya atıf yapayım, insanın zihninde bir istiklal mahkemesiyle açıklanabilecek bir şeydir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.