AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye'nin bir tane daha mülteci alacak kapasitesi yoktur

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye'nin bir tane daha mülteci alacak kapasitesi yoktur

​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye'nin bir tane daha mülteci alacak kapasitesi yoktur. Türkiye bir toplama kampı, göçmen kampı değildir." Dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Eğitim-öğretim yılının 6 Eylül'de başlayacağını söyleyen Çelikr, bu sene haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacağını kaydetti.

Çelik, "Ders saati azaltılmayacak. Hazırlıklar tamamlandı. Mazareti olan öğrenciler EBA üzerinde devam edebilecek. Aşılama konusunda geldiğimiz nokta bunu sağladı. Ders saatlerinin azaltılmaması öğrencilerin geleceği için çok önemli. İhtiyaç durumunda maskeler okullarda ücretsiz dağıtılacak." dedi.

Afganistan'daki durumu yakından takip ettiklerini söyleyen Çelik, "Taliban ülkenin fiilen tek hakimi haline geldi. Cumhurbaşkanımız çok yönlü bir diplomasi yürütüyor. Verdiği temel mesaj Afganistan'da kapsayıcı bir modelin ortaya çıkmasıdır. İnsan haklarına, kadın haklarına riayet gibi konuların yakın takibimizde olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Afgan halkı yalnız bırakılmamalıdır. Afganistan tekrar kendi haline bırakılırsa bugün gidenler 5 yıl sonra tekrar dönmek zorunda kalacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı göç dalgası ile ilgili tartışmaların olduğunu hatırlatan Çelik, sığınmacı düşmanlığı diye nitelendirilebilecek bir yaklaşımın ortaya konulmaması gerektiğini vurguladı.

Çelik, "Türkiye'nin bir tane daha mülteci alacak kapasitesi yoktur. Bu devletler adına konuşan siyasetçiler bilsinler Türkiye bir toplama kampı, göçmen kampı değildir. Türkiye'ye sormadan yapılan açıklamaların bizim için bir değeri yoktur." İfadelerini kullandı.

Çelik, Türkiye askerlerinin Kabil'de kalıp kalmayacağına ilişkin "Mehmetçiğin güvenliği esas olmak üzere her türlü tedbiri alacak senaryo çalışılmıştır. Öte yandan Türk askerinin Kabil'de kalması konusunda bir tezkereye ihtiyaç duyulursa yüce Meclis'e arz edilir. Mehmetçiğin güvenliği birinci maddedir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler