AK Parti Sözcüsü Çelik'ten HÜDA PAR  açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten HÜDA PAR açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan HÜDA PAR'a teşekkür etti, Yeniden Refah Partisi'nin de bu hafta içerisinde dönüş yapacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı'nın büyümesi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirten Çelik, "HÜDA PAR'ın cumhurbaşkanımızın adaylığını destekleyecekleri yönündeki açıklamalarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeniden Refah Partisi, bu hafta içerisinde en kısa sürede dönüş yapacaklarını ilettiler. Yeniden Refah Partisi ve ANAP'a dair süreç bu hafta tamamlanacak. İttifak yapıldığı zaman siyasi partiler kendi kurumsal kimliklerini lal edip kurumsal partiye dönüşmüyorlar. Her partinin kendi ilkeleri var. Burada ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olacak. 'Biz seçime giderken bu ittifakı şu ilkeler temelinde yapıyoruz.' şeklinde olacak." diye konuştu.

"PKK'yı lanetlemeyen, hatta destekleyen bir partinin açıkça Kılıçdaroğlu'na desteği söz konusu"

HÜDA PAR'la ilgili yapılmak istenen algılara işaret eden Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu iddialarda bulunanlara bakıyorsunuz sistematik bir şekilde halen bir terör örgütün katliamları karşısında sessiz kalanlar, Cumhur İttifakını destekleyenlerin bir çelişki var mı yok mu üzerinde gitmeye çalışıyor. İttifak yapıldığı zaman siyasi partiler tek bir kimliğe dönüşmüyor. Burada ittifakımızın ilkeler açıklaması olacak. Bu da tabii ki kamuoyuyla paylaşılacak. Demokrasilerde en temel kırmızı çizgi terör örgütüdür. PKK'yı lanetlemeyen, hatta destekleyen bir partinin açıkça Kılıçdaroğlu'na desteği söz konusu. Bu konuya izah getirmeyenler Cumhur İttifakı'nda çelişki var mı yok mu onu sorguluyor." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.