AK Parti Sözcüsü Çelik'ten ittifak açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten ittifak açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakı'nın ilkelerine bağlılıklarının sürdüğünü söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Toplantıda kapsamlı bir şekilde yerel seçimlere dönük hazırlıkları ele aldıklarını ve bu çerçevede çeşitli birim başkanlarının sunum yaptığını belirten Çelik, ekonominin de gündemlerinde olduğunu, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın da kapsamlı bir sunum yaptığını ifade etti.

"Cumhur İttifakı'nın ilkelerine bağlılığımız sürmektedir"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlere yönelik ittifak açıklamalarını hatırlatarak, bu çerçevede alınan bir karar olup olmadığını ve bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nin bir araya gelip gelmeyeceklerine yönelik sorusu üzerine, Cumhur İttifakı'nın ilkelerine bağlılıklarını sürdürdüklerini kaydetti.

Çelik, olası Erdoğan ve Bahçeli görüşmesine ilişkin de "Sayın Bahçeli ile Sayın Cumhurbaşkanımız arasındaki görüşmeler son derece verimli ve kendi dinamiği içerisinde süren görüşmelerdir. Dolayısıyla Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli'nin takvimine göre bu görüşmeler zaten sürmektedir. Bugünlerde yeni bir görüşme olur mu? Her an olabilir, bu mümkündür. İstişare için bir araya gelinebilir. Bununla ilgili kendi takvimlerine göre, liderlerin takvimine göre karar verilmektedir. Şu anda verilmiş somut bir karar yok." diye konuştu.

MHP'nin af teklifi

MHP'nin af teklifini de değerlendiren Çelik, "Bu somut af tartışmalarıyla ilgili daha önce açıkladığımın dışında yeni bir değerlendirmemiz yok. Dolayısıyla daha önce açıkladığımız siyasi görüşümüzü, pozisyonumuzu ve değerlendirmemizi aynen koruduğumuzu söyleyebilirim. Bugün de gündemimize almadık bu konuyu." değerlendirmesinde bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.