AK Parti Sözcüsü Ünal: ABD itiraf etmiş oldu

AK Parti Sözcüsü Ünal: ABD itiraf etmiş oldu

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert'in, Afrin'deki PYD unsurları için "PKK" ifadesini kullanmasına dair, "İtiraf etmiş oldu." dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert'in Afrin'deki PYD unsurları için "PKK" ifadesini kullanmasına dair, "ABD'nin Suriye'de PYD, SDG, YPG adı altında PKK'yi silahlandırdığını söylüyorduk. Sözcü bunu itiraf etmiş oldu." dedi.

Ünal, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için AK Parti Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Afrin'de devam eden operasyonun başarıyla devam ettiğini dile getiren Ünal, PYD/PKK'nin Suriye'de belli bölgeleri baskısı altına aldığını söyledi.

Buraların sınır bölgesi olması dolayısıyla Türkiye'ye dönük ciddi anlamda saldırılar gerçekleştiğini hatırlatan Ünal, bu saldırıları engellemek, sınır güvenliğini gerçekleştirmek için Özgür Suriye Ordusu'yla beraber bu harekâtı başlattıklarını kaydetti.

ABD'nin "30 kilometrelik güvenli bölge" açıklamasına ilişkin de Ünal, şunları kaydetti:

"Güvenli bölge ile ilgili geçmişte Türkiye'nin ısrarla çağrıları vardı. Özellikle mülteciler için bu bölgede hem uçuşa yasak bir bölge oluşturulması hem de güvenli bölge oluşturulmasını ABD ısrarla reddetti. Şimdi geldiğimiz noktada özellikle bölgede terör adeta Türkiye'nin etrafını kuşatmış ve bir koridor oluşturmaya çalışırken, Türkiye de kararlı bir şekilde terörle mücadele ederken, ABD'nin böyle bir teklifi yapıp yapmadığı... Çünkü Dışişleri Bakanı, 'Böyle bir teklifimiz yok.' derken diğer taraftan Pentagon böyle bir tekliften bahsediyor. Maalesef bu konuda ABD'nin kafa karışıklığının devam ettiğini görüyoruz."

Ünal, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert'in Afrin'deki PYD unsurları için "PKK" ifadesini kullanmasına dair ise "Bu da son derece ilginç. Yani açık bir şekilde bunu düzeltme gereği de görmedi. Açık bir şekilde PKK ifadesini kullandı. Zaten biz uzunca bir süreden beri hem AB'nin hem ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın Suriye'deki faaliyetlerine dikkat çekiyorduk ve aslında ABD'nin Suriye'de PYD, SDG, YPG adı altında PKK'yı silahlandırdığını söylüyorduk. Dışişleri Sözcüsü de dün bunu itiraf etmiş oldu." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.