AK Parti ve Saadet Partisi Diyarbakır il başkanlarından Erbaş'a destek

AK Parti ve Saadet Partisi Diyarbakır il başkanlarından Erbaş'a destek

AİDS hastalığını bulaştırmasına da neden olan cinsel sapkınlığa sahip çıkan bazı çevrelerin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında yaptığı suç duyurusuna gelen tepkiler büyümeye devam ediyor.

Cuma hutbesinde, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, eşcinselliği lanetliyor." sözleri üzerine hakkında bazı kesimlerce suç duyurusunda bulunulan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a bir destekte AK Parti ve Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanları'ndan geldi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Kur'an-ı Kerim'den alıntılar yaptığını, İslam'ın temel ilkeleri olan zinanın haram ve eşcinselliğin lanetlenmiş olmasını dile getirdiğini belirtti.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ise Diyanet İşleri Başkanının yanında olduklarını, Erbaş'ın söylemlerinin onun şahsi söylemi değil İslam'ın emir ve yasakları olduğuna dikkat çekti.

"Okuduğu hutbe kendi görüşü değil Kur'an-ı Kerim'den alıntılardır"

Prof. Dr. Ali Erbaş'ın okumuş olduğu hutbenin kendi görüşü olmadığını Kur'an-ı Kerimden alıntılar yapıldığını söyleyen Budak, "Diyanet İşleri Başkanımız cuma hutbesi okumuştur. Hutbede İslam'ın temel ilkeleri olan zinanın haram ve eşcinselliğin lanetlenmiş olmasını dile getirmiştir. Bu bütün inananları bağlayan kesim içindir. Bunu söylemesinde hiçbir sakınca yoktur. İnsanları irşad edilmesi görevi Diyanet İşleri Başkanlığı görevidir. Din ile ilgili herhangi bir şey söylenmesi gerektiğinde bunu söyleyecek en yetkili kurum Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Okuduğu hutbe kendi görüşü değil Kur'an-ı Kerim'den alıntılardır. Zina ve eş cinsellik bütün semavi dinlerde zaten haramdır. Diyanet İşleri başkanının bunu dile getirmekten daha doğal bir şey olamaz. Bazı kendini bilmezler dava açmış olabilir.  Biz bu konuda tamamıyla Diyanet İşleri Başkanının hem söylediklerinin hem de onun arkasındayız. Zina haramdır. Bunu herkes biliyor. Eşcinsellik haramdır, lanetlenmiştir ve bunu söylemekte de bir beis yoktur." dedi.

"Barolar milletin değerlerine, inançlarına ve bunu temsil edenlere hep düşmanca tavır sergilemişlerdir"

Bazı Baroların söz konusu İslam dini olunca tepki koyduklarını belirten Budak, "Baro odalarının birçok konuda olduğu gibi bu konuda da kendine yakışanı yapmış. Milletin değerlerine, inançlarına ve bunu temsil edenlere hep düşmanca tavır sergilemişlerdir. Ankara, İzmir ve Diyarbakır baroları bu konuda çok saygın avukatların da baroya karşı olduklarını iyi biliyorum." ifadelerini kullandı.

"Diyanet İşleri Başkanı vazifesini yerine getirmiştir"

Diyanet İşleri Başkanının söylediklerinin İslam'ın emir ve yasaklarının olduğunu belirten Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Prof. Dr. Ali Erbaş'ın okuduğu hutbe için kınayanlara ve İnsan Hakları Derneğine tepki gösterdi.

Bozan, cinsel sapkınlığa tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Diyanet İşleri Başkanı veya imamlar İslamiyet'i, Kur'an-ı Kerim'i ve Allah'ın Emir ve yasaklarını anlatmakla yükümlüdürler. Diyanet İşleri Başkanımız hutbeyi okumasıyla görevini yapmış oldu. Bu görevini yapma esnasında bazı insanlara ters gelebilir. Bazı insanlar yapmış oldukları haramdan dolayı İslam'ın emir ve yasakları saklanamaz. Diyanet İşleri Başkanımızın arkasındayız. Onun söylemleri onun şahsi söylemi değil İslam'ın emir ve yasaklarıdır. Biz İslam'ın yanındayız ve Diyanet İşleri Başkanımız söylediklerini de destekliyoruz. Bu anlamda suç duyurusunda bulunan veya kınama yazısı yayımlayan bazı baroları ve İHD'yi de kınıyoruz. Çünkü burada Diyanet İşleri Başkanımız herhangi bir insanı veya sınıfı hedef göstermekten ziyade Allah'ın emir ve yasaklarını iletmiştir." dedi.


AK Parti ve Saadet Partisi Diyarbakır il başkanlarından Erbaş'a destek

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler