AK Parti'li Ariç: Partimin Vekili Hizmete Engel

AK Parti'li Ariç: Partimin Vekili Hizmete Engel

Bingöl’ün Genç İlçesinde Belediye Başkanlığı yapan Ak Partili Abdurrahim Ariç, İlçede yapılmak istenen hizmetlere yine aynı partiden Bingöl’ün Milletvekilliğini yapan Eşref Taş tarafından engellemede bulunulduğunu iddia etti.

Yerel basından edinilen bilgiye göre, Genç Belediye Başkanı Ariç, Bingöl Milletvekili Eşref Taş’ın Genç ilçesinin üst yapı ihalesini engelleme girişimde bulunduğu iddiaları ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Açıklamasında Taş’a sert eleştirilerde bulunurken, Bakan Yılmaz’a da sitem eden Ariç, iddialarının şahidinin ise Bakan Yılmaz olduğunu söyledi.

Destek Değil Engel Olundu!

“Görev sürem içerisinde birçok sıkıntıyı sineye çektim fakat son yaşanalar tahammül sınırlarımı aşmıştır” diyen Ariç, aktardıklarının kişisel sorunun değil, halka hizmet etme gayretlerinin engellenmesinin sebebi olduğunu kaydetti.

Ariç, sözlerine şöyle devam etti: “Zorunlu olarak yaptığımız altyapı işinden dolayı sıkıntı yaşayan ve ne yazık ki toza toprağa mahkûm bırakılan halkıma bunları aktarmak durumundayım. Malumunuz, kanalizasyon hattı yenileme işini ihale edip yapımına başladık. Genç Belediye Meclisi olarak, 30 Temmuz 2013 günü altyapının hemen akabinde üstyapı işinin başlatılması için kredi kullanılması kararı aldık. Bu karar neticesinde süratle çalışarak 2013 Ağustos ayında ilgili makamlara müracaatımızı yaptık. Kredinin verilmesinde herhangi bir sıkıntı yoktu. Hedefimiz, 2013 yılı sonuna kadar Genç İlçemizin üstyapı sorununu da çözerek vatandaşlarımızın çamurdan kurtulmasını sağlamaktı. Ne yazık ki, Kurban Bayramı’ndan hemen önce Ankara’da sürdürdüğüm girişimlerim olumsuz neticelendi. Bir imzanın atılıp kredinin kullanılarak işin ihale edilmesinin aylardır neden engellendiğini öğrendim. Ve üzülerek belirtiyorum ki, bunu yapan halkın oylarıyla Meclis’te bulunan aynı partimin seçilmişidir. Bu olayın şahidi, Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’dır. Bu engellemeleri öğrendiğimde durumu Sayın Bakanımıza arz ettim. Bakan Bey de, TBMM’de nöbetçi Bakan olduğu gün Sayın milletvekilini çağırarak hizmetin engellenmesinin vatandaşa izah edilemeyeceğini anlatıp Vekil Bey’i ikna ettikten sonra İçişleri Bakanlığı Müsteşarını arayarak izin onayının verilmesini sağladı. Ancak, yaklaşık 2 ay gecikerek verilen onayı götürdüğüm İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde, “Geç kaldınız, birkaç gün önce kredileri kapattık” yanıtıyla karşılaştık. Bu sebeple Genç İlçesi üstyapı işi, engellemelerden dolayı maalesef 2014’e kalmıştır. Kış öncesi halkımızı tozdan, çamurda kurtaramamanın müsebbibi ben olmadığım halde, sorumluluk makamında bulunan bir kişi olarak bütün Genç halkından özür diliyorum. Bu anlattıklarımıza itiraz edenler olabilir ama huzurunuzda, muhataplarımla her türlü platformda yüzleşmeye hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. Şayet bu anlattıklarımıza bir cevap gelirse bizim de daha detaylı cevap hakkımızın saklı olduğunum bilinmesini isterim.”

27 Projeden Sadece 1 Tanesi Desteklendi

Yapmış oldukları 27 projeden bir tanesinin desteklendiğini kaydeden Ariç, “Çok değerli ve etkili bir makamda olan bir Bakanımız var ve her vesile ile ‘bana proje ile gelin’ dediğini biliyorsunuz. Biz de buna dayanarak ilçemizin daha modern ve yaşanabilir bir kent olması için Kalkınma Bakanlığı SODES Programı, Fırat Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği ve Devlet Planlama Teşkilatı’na toplam 27 adet proje sunduk.  Ancak bu projelerimizden sadece ‘Kadın Toplum Merkezi’ adlı SODES projemiz kırpılarak desteklendi, diğer projelerimize destek alamadık. Öte yandan ilçemizin Küpar ve Bingöl bağlantı yolları Karayolları yol ağındadır fakat ısrarlı müracaatlarımıza rağmen yapılmamıştır. Solhan ilçemiz, Çaytepe, Servi ve Sancak beldelerimizdeki Karayolları geçişleri yapıldı ve bundan tabi ki memnuniyet duyuyoruz. Ancak hem Sayın Bakanımıza hem de Sayın Vekilimize defalarca konuyu anlatmamıza rağmen Bingöl’ün en büyük ilçesi olan Genç’i şehir girişlerini bir türlü yaptıramadık” diye konuştu.

Aday Adayı Olmayacağım

Yerel seçimlerde aday adayı olmayacağını belirten Ariç, “Daha önce de basına yansıyan “Aday Değilim” cümlemi bir kez daha tekrarlama gereği duyuyorum. Yıllardır siyaset arenasında sürdürdüğüm çalışmalar neticesinde üstlenmiş olduğum Belediye Başkanlık görevimin sonuna yaklaşmış bulunmaktayım. Görev sürem boyunca Genç’te birçok ilki başarmış ve imkanlar dahilinde en iyi hizmeti sunmaya çalışmış bir Belediye Başkanı olarak, siyasetin dürüstlük ve ilkelere bağlılık esasına göre yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu inancıma ters düşen hususlardan ötürü 2014 mahalli idareler seçimi için belediye başkan aday adayı olmayacağımı vurgulamak istiyorum.  Bizler, itibarını makamlardan alan olmadık. Bilakis, o makamların hakkını vererek halkın beklentilerini karşılama iddiasında olduk. Olaya bu şekilde baktığımız için makam ve mevkilerin geçici olduğunu, kalıcı olanının “insan onurunun muhafazası” olduğunu düşünüyoruz” dedi.

(Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.