AK Partinin Dilipak hakkında açtığı davanın ilk duruşması 25 Şubat'ta

AK Partinin Dilipak hakkında açtığı davanın ilk duruşması 25 Şubat'ta

​İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yazdığı köşe yazısından sonra AK Parti Kadın Kolları tarafından 81 ilde hakkında suç duyurusunda bulunulan Gazeteci Abdurrahman Dilipak'ın ilk duruşması 25 Şubat'ta Ankara 12'nci Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak aleyhine AK Parti Genel Başkanlığı, AK Parti Kadın Kolları vee KADEM tarafından yapılan suç duyurusu ve dava dilekçesi ile açılan ceza ve hukuk davalarının duruşma tarihleri belli oldu.

Gerçekleşecek olan ilk duruşma, AK Parti Genel Başkanlığı tarafından açılan 500 bin TL'lik tazminat davasının tensip tutanağı sonrası Ankara'da 12'nci Asliye Hukuk Mahkemesinde 25 Şubat'ta yapılacak.

İlk duruşmada, şekil şartları açısından bir ön inceleme yapılacak. Yapılacak ilk duruşmada Dilipak'ın avukatlarının bazı usul itirazlarında bulunabileceği belirtiliyor.

Konu ile ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Dilipak, konunun takipçisi olan avukatlardan da görüş talebinde bulundu.

Dilipak, "Davanın yeni başlaması sebebiyle Asliye Hukuk Mahkemesindeki ilk duruşma teknik bir inceleme şeklinde olacağından katılmayacağım. Bazı avukat arkadaşlar katılacak. Mahkeme dosyayı inceledikten sonra kabul ederse, ilk duruşma için gün verecek. O noktada biz bir durum değerlendirmesi yapacağız. Avukat arkadaşlar kendi açılarından usul ve esasa ilişkin, anayasa, yasalar, Yargıtay kararları, AYM kararları, AİHM kararları ve uluslararası sözleşmeler çerçevesinde konuyu çok yönlü değerlendirecekler. Şimdi, katkı vermek isteyen avukat arkadaşlarımızdan Dilipak.hukuk@gmail.com adresinden tavsiyelerini, uyarılarını, tekliflerini, sorularını alarak savunma stratejimizi bunlara göre belirlemeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Dilipak aleyhine açılan davaların tarihleri ise şöyle:

Tazminat davası Ankara'da 12'nci Asliye Hukuk Mahkemesinde 25 Şubat'ta, ceza davası ise İstanbul Küçükçekmece 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde 10 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.