AKP, Çüngüş'te hile yaparak kazandı iddiası

AKP, Çüngüş'te hile yaparak kazandı iddiası

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, AKP'nin seçim hileleri yaparak Çüngüş İlçe belediye başkanlığını kazandığını savundu.

DİYARBAKIR- Çüngüş ilçesinde yapılan yerel seçimlerde hukuksuz bir takım işlemlerin yapıldığını belirten CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, AKP’nin sandıklarda hile yaparak seçimi kazandığını iddia etti.

 

Seçimlerde usulsüzlük yapıldığını söyleyen Sayın, belge ve fotoğraflarla seçime itiraz edeceklerini açıkladı.

 

Çüngüş İlçe Seçim Kurulu ve AKP Çüngüş ilçe başkanı tarafından haksızlığa uğratıldıklarını belirten Sayın, “Çüngüş ve köylerinde yapılan seçimlerde, sandık kurulu üyelerine imzalı seçim sonuç kâğıtları verilmedi. Elmadere Köyünde seçim sonuç tutanakları, sandık kuruluna imzalatılmadı. Sandık Kurulu, Çüngüş İlçe Seçim Kurulu’na çağrılarak yeni bir tutanak ile sonuçları imzaladı. İlçede alınan bazı oylar, Çüngüş İlçe Seçim Kurulu görevlileri ile AKP ilçe başkanı tarafından değiştirilmiş ve iptal edilmiştir.” dedi.

 

Sayın, son olarak, gerekli itirazları hazırladıklarını ve kendilerine yapılan haksızlığın giderilmesi için gerekli işlemleri yapacaklarını söyledi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Çüngüş Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler