Aktaş: HÜDA PAR kadının çalışmasına karşı değil, aksine kadının gelişimine çokça katkı sunuyor

HÜDA PAR İstanbul Eski İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, HÜDA PAR'ın iddia edildiği gibi kadının çalışmasına karşı olmadığını, aksine partinin kadının gelişimine katkı sunan çokça çalışmaya imza attığını ifade etti.

7 yıl boyunca HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan Münevver Aktaş, son dönemde partilerine yönelik yapılan saldırılar, kadınların eğitimine ve çalışmasına karşı olduğu şeklindeki yanlış algılara ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"HÜDA PAR, kadının gelişmesi ve okumasına yönelik birçok çalışmaya imza attı"

"Çamur at izin kalsın" misali HÜDA PAR'ın kadına yaklaşımı konusunda çok ciddi algı ve provokasyona maruz kaldığını belirten Aktaş, "Maalesef bu algılara aldanan bir kitle var. 7 yıl HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığını yapmış biri olarak şunu net söyleyebilirim ki; HÜDA PAR kadının ilim öğrenmesi, kendini geliştirmesi, okuması ve kendini eğitmesi yönünde teşvik edici birçok çalışmaya imza attı. Keşke bu iftirayı atanlar biraz araştırıp verilerle gelselerdi." dedi.


"Kadın muhtaç olduğu için değil bilgisiyle topluma değer katmak için ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmalı"

HÜDA PAR'ın kadınların çalışmasına karşı olmadığını vurgulayan Aktaş, "Böyle bir şeyi istemeye hakkımız bile yok. HÜDA PAR'ın içinde çalışan binlerce kadın var. HÜDA PAR şunu diyor:

Birincisi, kadın ekonomik sebeplerden dolayı çalışmak zorunda bırakılmamalı. Kadın paraya muhtaç olduğu için değil, topluma bilgisiyle değer katmak, toplumun kendisine ihtiyaç duyduğu alanlarda çalışabilmelidir. Herhangi bir sebepten dolayı geçimini sağlayamayan kadının geçimini sosyal devlet anlayışı ile bir fon ile karşılanmalıdır.

İkincisi; kadının, şahsiyetine, kişiliğine, saygınlığına, itibarına ve gücüne uygun işlerde çalışmasını savunuyoruz. Bir sakız reklamı için kadının bedeni ve duygularını kullanacak zihniyeti reddediyoruz.

Üçüncüsü; kadının çalışacağı ortamın önemli olduğunu savunuyoruz. İslami ve insani değerlerden uzak ortamlarda, toplumun ve bireyin ahlakını bozacak, kadını çalışırken rahatsız edecek kişilerin arasında çalışmasının önlenmesi gerektiğini savunuyoruz." diye konuştu.

"İftira attığınız kadınlarımız 15 Temmuz'da elinde Türkiye bayrağı ile boğazda, havalimanında vatanı savunurken aydın kesim neredeydi?"

Bir anne-baba evladı için ne istiyorsa HÜDA PAR'ın da üyeleri için onu istediğini aktaran Aktaş, "Kadınlar eve mi kapatılacakmış, köle mi olacakmış… geçin bunları. Ben öğretmenim, teşkilatımdaki tüm arkadaşlar üniversite mezunu. Kimisi psikolog, kimisi gazeteci, kimisi ilahiyatçı. Bizim kızlarımız da okuyor... Bu arkadaşlar vatan millet sevdalısı. 15 Temmuz'da köle diye iftira attığınız kadınlarımız elinde Türkiye bayrağı ile boğazda, havalimanında vatanı savunurken bu aydın kesim neredeydi? Herkes kendini sorgulasın. Seçim çalışması ayrıdır... İnsan ve partiler üzerinden çirkin algılar üreterek oy devşirme oyunları yapanlar hayal kırıklığı yasayacak. Siyaset gemisi yalanla, hileyle, tiyatroyla yürümez." şeklinde konuştu.

"Helalleştik diyorlar ama biz hakkımızı helal etmiyoruz"

HÜDA PAR'ın şu anda maruz kaldığı saldırıların ilk defa yaşanmadığını ve bu saldırıların HÜDA PAR'a değil aslında Müslümanlara yapıldığını hatırlatan Aktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Yıllardır bizi küçümsediler. Başörtüden dolayı evinde otur, çocuk bak, Meclis'e, okula girme demediler mi? Unutmayın! Şu an HÜDA PAR'ı hedef almışlar. Zihniyet aynı. İnanın hiçbir şey değişmemiş. Helalleştik diyorlar, helalleşmedik. Biz hakkımızı helal etmiyoruz. Bu millet sandığınızdan çok daha zeki ve bu oyunlara, algılara gelmez. Dilerdik ki secim çalışmaları daha etik, daha ahlaki olsaydı. Yalansız iftirasız... Fakat karşımızda yalandan beslenen bir muhalefet var. O nedenle uyanık olmamız gerekiyor. Buradan tüm vatandaşlara sesleniyorum! Kalbinde veya aklında en ufak bir soru işareti olan varsa bulunduğu yerdeki HÜDA PAR parti binasını ziyaret etsin, çayını içsin, sorularına cevap bulsun. Kapımız herkese açık."

"Bir daha 28 Şubat'lar yaşanmasın diye 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceğiz"

Aktaş, "İnanın kaygılarımız ortak, gayemiz bir, umudumuz, yarınlarımız sizinle hep güçlü. Ve tekrar 28 Şubatlar yaşanmasın, kadınlarımız hastane kapılarında can vermesin, Meclis'te, her alanda kadınlarımızın sözü olsun; evlatlarımız, nesillerimiz bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmesin istiyorsak... 28 Mayıs'ta vatanımız için bu millet için Recep Tayyip Erdoğan'a oy veriyoruz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.