Alevler Otellere Sıçradı

Alevler Otellere Sıçradı

Antalya`daki Yangında Alevler Otellere Sıçradı

Antalya’nın Kumluca ilçesi sınırlarındaki Milli Park alanında yer alan Adrasan`daki kızılçam ormanlarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı ve akşam saatlerinde iki otele sıçradı. Cihan Haber Ajansı, otellerde patlamalar meydana geldiğini duyurdu.

Doğan Haber Ajansı ise, otellerle birlikte hediyelik eşya satan dükkanlar ve evlerin de yandığını aktarıyor. Bölgede tatil yapan turistler, Twitter mesajlarında alevlerin yaklaştığını ve korkuyla kaçtıklarını yazdı.

Rüzgarın yön değiştirmesiyle alevler denize doğru yönelse de, bölgede kalan turistler güvenlik gerekçesiyle otellerini terk etti.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yangının çıktığı bölgeye karadan ulaşmanın imkansız olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Turizm tesislerinin olduğu bölgede söndürme ekipleri rüzgarın yön değiştirme ihtimaline karşı önlem aldı. Cennet koyda yangın çıkması büyük şanssızlık. Rüzgarın yön değiştirmemesi ve yangının bir an önce söndürülmesi için dua ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Yangına, Antalya, Kumluca, Finike ve Kemer`den gelen yaklaşık yüz orman işçisi karadan müdahale ediyor. Bölgenin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yapılıyor.

Yedi helikopter ve iki uçak da, söndürme işlemine havadan destek veriyor.

10 hektardan fazla alan yandı

Yangın bölgedeki turistik tesislere yaklaşık 200 metre mesafede devam ediyor. Alevlerin turizm tesislerine ulaşmasını önlemek için 15 arazöz ve beş su tankeri yangına su sıkıyor.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yangının çıkış nedenini belirleyemediklerini söyledi. İlk belirlemelere göre 10 hektarın üzerinde kızıl çam ormanının zarar gördüğünü aktaran Türk, "Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangın bölgesinde yol olmadığı için kara ekipleri yangına etkili şekilde müdahale edemiyor. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.

Kaynak: Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.