Alimler ve kanaat önderleri Kudüs için bir araya geldi

Alimler ve kanaat önderleri Kudüs için bir araya geldi

​Elazığ’da âlimler ve kanaat önderleri Kudüs için bir araya geldi.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema ) üyeleri Molla Enver Kılıçarslan, Molla Beşir Şimşek ve Mehmet Şenlik başta olmak üzere bölgede tanınan birçok âlim ve kanaat önderi Kudüs için Elazığ’da bir araya geldi.

ABD Başkanı Trump'ın skandal kararına İslam dünyasının tepkileri sürüyor. Kudüs için Elazığ’da bir araya gelen âlim ve kanaat önderi neler yapılabileceği hususunda görüş alışverişinde bulundu.

“Kudüs ile Mesuliyetimiz” temasıyla bir araya gelen âlimlere İttihadul Ulema Genel Başkanı Kılıçaslan ile İttihadul Ulema üyelerinden Molla Beşir Şimşek önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Kılıçarslan, âlimlerin gerçek manada görevlerini yapmış olsaydılar ümmetin gençlerinin bu halde olmayacağını aktararak âlimlerin vazifelerine dikkat çekti. Kılıçarslan,  “Bu memlekette yüzbinlerce genç farklı ideolojiler yüzünden İslam’a düşman oldu. Eğer Kur’an’a uysaydılar bu gençler böyle olmazdılar. Âlimler peygamberin varisleridirler biz Kudüs meselesini anlatmakla sorumluyuz. Peygamberimiz bir kötülüğü gördünüz mü elinizle, dilinizle düzeltin yapamıyorsanız kalbiniz buğuz edin diyor. Bizlerde elimizle, dilimizle bir şey yapmadan kalbimizle buğuz etmemiz işe yaramaz. Vahdet olsaydı, ittifak olsaydı Müslümanlar arasında kuvvette olurdu. Bu durumdan âlimler olarak bizlerde sorumluyuz bunun hesabını Allah’a vereceğiz” dedi.

İslam ülkelerinin liderlerini ve aralarındaki gereksiz tartışmalardan dolayı Kudüs’ün işgal altında olduğunu ifade eden ttihadul Ulema üyelerinden Şimşek ise mezhepsel kavgalardan dolayı bugün Müslümanların Kudüs’e gidip namaz kılamadıklarını belirtti. Şimşek, “Biz birkaç haftalık basın açıklamaları sonrası Kudüs meselesinin unutulmasını istemiyoruz. Bizler Selahaddin’in varisleri olarak Kudüs’ü slogan attıktan yürüyüşler yaptıktan sonra unutamayız” dedi. ( İLKHA) 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.