Alkol yasasına Beşiri'den toplu destek

Alkol yasasına Beşiri'den toplu destek

Beşiri'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden alkol yasasına tam destek geldi.

BATMAN - Hükümetin alkol ile ilgili çıkarmış olduğu yasaya Batman'ın Beşiri ilçesinde faaliyet yürüten Saadet partisi (SP), Merkez Cami Der, Bilal-i Habeşi Cami Der, Beşiri Engelliler Derneği ve Beşiri Hizmet-Der yaptıkları açıklamalarla destek verdiler.

 

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Dedebek yaptığı açıklamada, "Alkol düzenlemesi ile ilgili gerek CHP gerek MHP olsun, hangi partiden olumlu adım gelirse gelsin biz destekleriz. Ak Parti'nin bazı politikalarını kabul etmiyor olsak bile, alkol düzenlemesi konusunda destek veriyoruz" dedi.

 

Alkol tehlikesine dikkat çeken Dedebek, aile içerisindeki kavgaların ve toplumun huzursuzluğunun buna dayandığını dile getirerek, milli görüşün evvelden beri buna dikkat çektiğini dile getirdi.

 

Merkez Cami Der Başkanı Salih Apari ise şunları söyledi: "Daha önceden çıkması gereken bir yasa, ama yinede olumlu bulduk. Dernek olarak destekliyoruz. Bir an evvel hayata geçmesi gerekir. Üstad Bediüzzaman'ın, 'güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır' sözüyle tarihimizde güzel zatlar bize ışık tuttu ve yeni nesillere örnek oldu."

 

Bilali Habeş Cami-Der Başkanı Molla Ata Ekmen, insanları sarhoş eden, akıllarını başlarından alan alkolün tamamen yasaklanmasını istedi. Ekmen, ayet ve hadislerle örnekler verip, "Allah'u Teâlâ kesin bir dille yasaklamıştır, Resulallah (sav), 'içki kötülüklerin anasıdır kendinizi uzak tutun' demiştir. Bazı yazar ve düşünürler bunun özgürlüğe darbe olduğunu söylüyorlar, hâlbuki peygamberimizin hadisine göre yasak edilmemesi özgürlüğe darbedir. Çünkü sarhoş insan ne dediğini bilmiyor, ne yaptığının farkında değil. Kötü alkol alışkanlığının devamında hırsızlığında geldiği bilinir. Çünkü alkol için para bulamayan biri hırsızlıkta yapar. Hatta annesinin kolundaki bilezikleri bile bunun için kullandığı toplumumuzda görülmüştür, bu büyük bir darbedir." diye konuştu.

 

Beşiri Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Tadik yaptığı açıklamada, "Basında ve halk arasında yer alan alkol düzenlemesinin bizce geç kalınmış, daha önceden de var olan yasaların uygulanmaması sonucu yeni bir düzenlemeye gidilmiştir. Bu düzenleme her ne kadar bazı kesimler tarafından tepki toplasa da yeni nesil açısından olumlu ve faydalı görmekteyiz. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bu tartışmalar yersizdir. İnancımızın gereği olarak alkol ve benzeri içeceklerden uzak durmamız İslam'ın emridir" ifadelerini kullandı.

 

Son olarak Beşiri Hizmet-Der Başkanı Nasır Efrens, şunları söyledi: "Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bu tartışmaların yapılıyor olması utanç vericidir. Allah'ın emrinin yerine getirilmesi konusunda kesin bir tavır ortaya konulmalıdır. Kısmen mi? Orada mı burada mı? şeklindeki yasa düzenlemesi tartışmasının yapıldığı bu zaman da, bizce her tarafta tartışmasız bir şekilde yasaklanmalıdır. Hatta kumar, faiz ve benzeri kötülüklerin de yasal düzenlemesinin olması gerekir."

 

Efrens, devlet yetkililerine seslenerek, hiçbir kınayıcının kınamasından korkmayarak dik durmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu. Yapılan değişikliğin ivedilikle uygulanması ve hükümetinde bunun arkasında durması gerektiğini ifade eden Efrens, "Peygamberimize yapılan hakareti, Kur'an'a yapılan saygısızlığı bile özgürlük olarak lanse edenler, alkol düzenlemesini bile özgürlüğe bağlamaktadırlar bunların neresi özgürlüktür? biz böyle bir özgürlüğü kabul etmiyoruz" dedi. (KenanÖnder İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.