"Allah bizden kalbimizin İslam olmasını istiyor"

"Allah bizden kalbimizin İslam olmasını istiyor"

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından Bursa merkezde yapılan Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından Bursa merkez Gökdere Meydan’ında yapılan Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu.

‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ temasıyla Türkiye genelinde yapılan programlarının bir diğer adresi Bursa Gökdere Meydanı oldu.

3 ayrı arama noktasının kurulduğu ve giriş kapılarında gül suyunun ikram edildiği programa saatler öncesinden gelen Bursalılar, kılınan öğle namazının ardından yerlerini alarak programın başlamasını bekledi.

Saat 14.00’da İlahiyatçı Bekir Çakmak hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program ilahi sanatçılarından Sedat Uçan ve Selami Güneş’in seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Okunan ilahi eşliğinde getirilen tekbirler ve okunan salâvatlarla programda heyecan doruğa çıktı.

Daha sonra Grup İkra mevlithanları Mevlid-i Şerif okundu.

Coşkunun hiç eksik olmadığı programda İlahiyatçı Mahmut Aytekin bir açılış konuşması yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun çıkış amacını ve faaliyetlerini anlatan Aytekin, 17 Nisan  günü içerisinde en büyüğü Diyarbakır’da olmak üzere  45 ayrı noktada aynı anda kutlu doğum etkinliği yapıldığını söyledi. Aytekin platformun Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 300’den fazla kutlu doğum etkinliği yaptığını hatırlatarak, bu yıl ise sayının köy, kasaba il ve ilçelerde olmak üzere yine 300’den fazla kutlu doğum etkinliği gerçekleştireceklerini ifade etti.

Sıcak ve bunaltıcı havaya rağmen kimsenin yerinden ayrılmadığı program tekrar Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu ilahilerle devam etti.

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen Araştırmacı Yazar Sait Şahin bir konuşma yaptı. Allah’ın bahar ile ölmüş toprağa tekrar hayat verdiğini ifade eden Şahin, “Nasıl ki bahar ile ölmüş olan dünyayı, toprağı Allah dirilttiyse, ölmüş insanlığı Muhammed(sav) ile Allah tekrardan diriltti. Hz. Muhammed(sav) ile Allah ölmüş insanlığı tekrardan diriltti.” dedi.

Resulullah’ın (sav) Peygamberliği ile birlikte bütün inananların kalbinin tek kalp haline geldiğini ifade eden Şahin, “Daha sonra ne oldu biliyor musunuz? Kalplerimiz çeşitlendi, kimimizin kalbi Türk oldu, kimimizin kalbi Arap oldu, kimimizin Kürt oldu, kimimizin kalbi Fars oldu, kimimizin kalbi Sünni oldu, kimimizin kalbi Şii oldu. Kalplerimiz çeşit çeşit oldu, kardeşliğimizi kaybettik. Adaleti kaybettik, gücümüzü kaybettik  bu yüzden tarihimiz ağlıyor, bu yüzden coğrafyamız ağlıyor." dedi.

Allah’ın bizden kalbimizin İslam olmasını istediğini vurgulayan Şahin, “Allah kalbimizin Türk olmasını istemiyor, kalbimizin kürt olmasını istemiyor, yani Kürtçülük yapmamızı istemiyor, Türkçülük yapmamızı istemiyor. İslam içinde Türkçülük, Kürtçülük, Farsçılık, Arapçılık, Sünnicilik, Şiicilik belimizi kırdı. Kalbimiz İslam olacak, amelimizin bir kısmı Türk olacak bir kısmı Kürt olacak, bir kısmı Sünni olacak, bir kısmı Şii olacak biz İslam’da buluşacağız, İslam’la güçleneceğiz İslam’ın adaletinde kardeş olacağız. Bunun başka yolu yok, başka kurtuluşu yok.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından küçük kızlardan oluşan ilahi grubu söyledikleri ilahilerle büyük beğeni topladı.

İlahiyatçı Hasan Şenol’un okuduğu ‘Merhaba Yâr’ şiiri de katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Program daha sonra Molla Muhammed Bilgin hocanın yaptığı duayla sona erdi. (Zeki Aras, Sezer Özer, Enes Çetin– İLKHA)








































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.