Allah'ın Resulüne malımız ve canımızla biat ediyoruz

Allah'ın Resulüne malımız ve canımızla biat ediyoruz

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy-Der tarafından Derince köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından köy sakinleri duygularını anlattı.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman’ın Sason ilçesine bağlı Derince (Kaxkik) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen 2'nci Kutlu Doğum etkinliğini çok olumlu bulduğunu ve her yıl yapılması gerektiğini söyleyen Siraceddin Karabulut, "Kendi köyüm olan Derince köyünde öğretmenlik yapıyorum. Bu yıl 2'nici defa Kutlu Doğum etkinliği yapılıyor. Geçen seneye göre bu sene katılım biraz daha arttı. İnşallah önümüzdeki yıllarda da çok daha güzel Kutlu Doğum etkinlikleri yapacağız. Allah'ın izniyle her sene etkinliği yapmayı düşünüyoruz. Daha güzel ve daha coşkulu Kutlu Doğum etkinliklerini yapmayı düşünüyoruz. " dedi.

Derince de yapılan Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Sason'dan geldiğini belirten Bayram Çelik, "Nerede bir Kutlu Doğum etkinliği varsa imkan dahilide kesinlikle katılıyoruz. Allah Resulünün Kutlu Doğumudur. Mekke ve Medine'de nasıl ki ensar ile muhacirler Allah'ın Resulüne sahip çıkmışlar, biat etmişseler bizlerde Allah'ın Resulüne malımız ve canımızla biat ediyoruz. Kutlu Doğum etkinliklerine gidip biatimizi tazeliyoruz. Bu gün bu dağların arasında Allah'ın Resulünün mevlidini yapmışız. Maşallah güzel bir katılım da vardı. Allah'ın Resulünün davasını her tarafta haykırmışız."ifade etti.

Konuşmanın devamında Çelik, "Rabbimize hamdolsun ki bin 400 küsur yıl sonra Allah'ın Resulünün davası yerde bırakılmamış. Buradan Amerika ve İsrail'e de sesleniyoruz. Hiç sanmasınlar ki İslam ümmeti yıkılmışlar, perişan olmuşlar ve bitme noktasındadırlar. Allah nasip ederse yeniden fetihler aynı şekilde devam edilecek. Filistin, Türkiye, Irak ve Suriye'yi de onlara yem etmeyeceğiz. Her yerde her zaman 'La İlahe İlallah Muhammed'un Resulüllah' diyeceğiz ve ardından 'Amerika-İsrail naltullah' diyeceğiz. Malımızla canımızla Allah'ın davasına Resulüne sahip çıkacağız. Allah-u Teâlâ bizleri muvaffak kılsın. Kafirleri, zalimleri ve tağutları zelil etsin." şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Erhan Doğan, ise şunları kaydetti: "Her sene olduğu gibi bu senede Kutlu Doğum etkinliği yapıldı. Çok güzel ve kalabalıktı. Etkinlik 10 numara geçti. Kutlu Doğum etkinliğini yapan ve yaptıranlara çok teşekkür ederiz. Etkinlik çok güzeldi. Tekrardan emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz."

Duygularını aktaran Derince eski köy muhtarı Mehmet Karabulut, "Çok güzel oldu bunu organize edenlerden Allah razı olsun. Hepinize de teşekkür ederiz. Her sene de bu etkinliğin yapılmasını bekliyoruz. Çok güzel oldu. Keşke her sene de böyle olsa. Bu etkinliği her sene bekliyoruz, organize edenlere de çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir etkinlik oldu." ifadelerini kullandı. (İLKHA)  


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.