Alman hemşirenin öldürdüğü iddia edilen kadının Mardin'deki mezarı açıldı

Alman hemşirenin öldürdüğü iddia edilen kadının Mardin'deki mezarı açıldı

Almanya'da bir hemşire tarafından 2005 yılında kalp krizine yol açan ilaç enjekte edilip kasten öldürüldüğü iddia edilen Midyatlı Ezidi Seyro Duran'ın ölümü şüpheli bulunarak mezarı açıldı.

Almanya'da 100'den fazla hastayı kalp krizine yol açan ilaç enjekte ederek kasten öldürmekle yargılanan erkek Başhemşire Niels Högel'in öldürdüğü iddia edilen Midyatlı Ezidi Seyro Duran'ın da mezarının açılmasına karar verildi.

Almanya'da 100'den fazla hastayı kalp krizine yol açan ilaç enjekte ederek kasten öldürmekle yargılanan erkek Başhemşire Niels Högel tarafından öldürülen kurbanların tespiti için farklı ülkelerde 67 mezarlıkta 134 mezar açıldı. Alman hemşirenin kurbanları arasında 4 Türkiyeli vatandaşının da olduğu ortaya çıktı.

Almanya'da yürütülen soruşturma kapsamında Türkiyeli kurbanlar arasında yer alan Midyatlı Ezidi Seyro Duran'ın da mezarının açılmasına karar verildi. Bunun üzerine Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Duran'ın mezarı açıldı. Midyat'ın Gülgöze(Aynvert) Mahallesi  yakınlarında bulunan "Harbube Ezidi Mezarlığı"na 2005 yılında defnedilen Seyro Duran'ın mezarı Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri ve savcı gözetiminde açıldı.

Mezardaki kemik parçaları gerekli işlemlerin ardından toplanarak ceset torbasına konuldu. Mezardan alınan örnekler Duran'ın kesin ölüm nedenin belirlenebilmesi için Adli Tıp Kurumu’na  gönderileceği öğrenildi.

Almanya'nın Bremen şehrinde yaşayan Seyro Duran'ın oğlu Kemal Duran, "Almanya'da annem hastalanmıştı, onu her hasta gibi hastaneye götürmüştük. Bizim orada olduğumuz bir vakitte maalesef 2-3 saat sonra annemin vefat ettiği söylendi bize. O an yapabileceğimiz bir şey yoktu.  Bizi isteğimiz Devletin bu işi araştırması ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Devletin hakkımızı aramasını ve yanına bırakmamasını istiyoruz. Biz hakkımızı arıyoruz. Devlet ne yapacağını bizden daha iyi biliyor. Annemi hastaneye götürmüştüm ve ölmüştü, normal bir ölüm gibi biliyorduk. Fakat bir gün Alman polisi beni çağırdı ve bu durumu bize anlattı. O dönem biz de avukat tuttuk. Avukatım bu olayı araştırdı. Ortaya çıktı ki bu işi o yapmış. O da hastanede çalışan bir hemşireydi. Bütün hemşirelerin üstündeydi. Ben annemi 2005 yılında hastaneye götürmüştüm. Bu olayın ortaya çıkması ise 2009'da oldu. O  zaman bize söylendi. Benimle beraber 4 kardeşiz. Annem vefat ettiğinde 69 yaşındaydı. Annemin mezarının açılmamasını istiyorduk ama Almanya savcılığı kabul etmedi. Biz de bugün annemin mezarını açmak için geldik." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.