Alman ırkçılar mülteci yurtlarına saldırdı

Alman ırkçılar mülteci yurtlarına saldırdı

Almanya'nın güneyindeki Nürnberg şehri yakınlarında bulunan mültecilerin kalması planlanan üç evi neonazilerin kundakladığı bildirildi.

Almanya'nın Bavyera Eyaletinin kuzeyinde 'Mittelfrank' adı verilen bölgede, Nürnberg şehri yakınlarında inşaası devam eden üç mülteci evine yapılan kundaklamanın neonaziler tarafından yapıldığı açıklandı. Dün Polis sözcüsü Robert Sandmann, Vorra'daki olay mahallinde yapılan incelemelerde, binaların duvarlarında neonaziler tarafından yazıldığı tahmin edilen gamalı haç ve yabancı düşmanı sözler bulduklarını bildirdi. Sandmann, ırkçı eylemciler hakkında ise henüz tanık ya da başka bir ipucu bulunmadığını söyledi.

Vorra'da biri eski bir lokanta, biri bir ahır ve diğeri de boş bir ev olan üç bina, Perşembe akşamı saat 22:45 civarında yanmaya başladı. Mülteciler için yurda dönüştürülen binaların inşaası tamamlanmak üzereydi.

Eski lokantadaki yangını gören komşulardan bir kadın derhal itfaiyeyi aradı. Kısa bir süre sonra diğer iki binanın da yandığı farkedildi. Yaklaşık 150 itfaiyecinin görev yaptığı yangın kısa sürede söndürüldü. İtfaiye erlerinden birinin hafif yaralandığı bildirildi. Yangın sonrası oturulamayacak hale gelen evlerde meydana gelen maddi hasar 700 bin Avro olarak belirlendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.