Alman İstihbaratı'ndan Gülen Örgütüne Övgü

Alman İstihbaratı'ndan Gülen Örgütüne Övgü

Önceki gün bazı Alman basın organlarında yer alan iddia ile ilgili olarak Baden-Württemberg Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından yayınlanan açıklamada, “Gülen Hareketi’nin Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından takip edilmesinin söz konusu olmadığı belirt

Baden-Württemberg Anayasayı Koruma Teşkilatı, “uyarı” ile ilgili olarak dün yayınladığı açıklamada, şimdiye kadar Gülen Hareketi ile ilgili demokratik anayasal düzeni tehdit eden herhangi bir bulguya rastlanmadığını da duyurdu. Açıklamada ayrıca, Gülen Hareketi’ne isnat edilen bazı kurumların da anayasal düzene muhalif bir durumlarının olmadığına işaret edildi.

Açıklamada ayrıca Fethullah Gülen’in geçmişte kaleme aldığı bazı metinlerin‚ demokratik özgürlükçü anayasal düzenle uyum içinde olup olmadığı’   konusu üzerinde yasaların kendilerine verdiği yetki çerçevesinde çalışma yaptıkarını belirtti.

Öte yandan açıklamada, Baden-Württemberg Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından yapılan bir uyarıya ilişkin herhangi bir bilgiye de yer verilmedi.

Hatırlanacağı gibi Gülen Örgütü'nün demokratik anayasal düzene muhalif faaliyetler içerisinde olduğu suçlamasıyla bazı partiler tarafından federal ve eyalet bazında soru önergeleri verilmiş ve ilgili makamlarca tüm önergelere Gülen Örgütü'nün lehine cevaplar verilmişti. (Zaman)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.