Almanya’da 3 Türkiyeliye casusluk suçlaması

Almanya’da 3 Türkiyeliye casusluk suçlaması

Almanya’da üç Türkiyeli, casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı. Savcılık iddianamesinde üçlü, ‘bir Türk istihbarat servisi için çalışmakla’ suçlanıyor.

Almanya'nın Hessen ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletlerinde üç Türkiye vatandaşı casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı. Karlsruhe'de bulunan Federal Başsavcılığın iddianamesinde, üçlünün ‘bir Türk istihbarat servisi için çalıştığı' belirtiliyor.

Başsavcılık açıklamasına göre 11 Kasım tarihli tutuklama emrine dayanarak 58 yaşındaki Muhammed Taha G. ve 33 yaşındaki Göksel G. çarşamba günü Almanya'ya girişlerinde Frankfurt am Main Havaalanı'nda, 58 yaşındaki Ahmet Duran Y. ise Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki evinde gözaltına alındı.

İddianamede Muhammed Taha G.'nin, diğer iki zanlının istihbarat faaliyetlerinde yönetici konumunda bulunduğu ve talimatı üzerine Göksel G. ve Ahmet Duran Y.'nin Almanya'da yaşayan Türkiyeliler ve kuruluşlarla ilgili bilgi toplayıp Muhammed Taha G.'ye ilettiği belirtiliyor.

Rheinland-Pfalz Eyalet Emniyet Teşkilatı'nın Federal Başsavcı yönetiminde konuyla ilgili başka kriminal soruşturmalar da yürüttüğü bildirildi. (DW)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler