Almanya'da başörtülü öğrenciye ırkçı saldırı

Almanya'da başörtülü öğrenciye ırkçı saldırı

Almanya'nın Lörrach şehrinde okul arkadaşıyla birlikte çarşıda yürüyen 16 yaşındaki başörtülü öğrenci, kimliği belirlenemeyen bir şahsın önce küfürlü daha sonra fiili saldırısına maruz kaldı.

Almanya'da İslam'a ve Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılara bir yenisi eklendi. Irkçı saldırının bu seferki adresi Baden-Württemberg eyaletine bağlı Lörrach şehri oldu.

Saldırıyla ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren 16 yaşındaki 11. Sınıf öğrencisi S.E, geçtiğimiz Cumartesi günü okul arkadaşıyla birlikte saat 11.00 sularında çarşıda yürürken, yanlarına yaklaşan bir şahsın Almanca, “scheiß Muslim” şeklinde önce kendisine daha sonra Kur'an Kerim'e hakaret ettiğini ileri sürdü.

35 ila 40 yaşlarında olduğunu tahmin ettiği şahsın kendisine “onun ailesinin katiliymiş” gibi baktığını aktaran genç kız, şahsın küfür ve hakaretlerini sürdürmesi üzerine tepki gösterdiğini anlatarak, “Adama dedim ki; bizi tanımıyorsun bile. Bizi ve dinimizi bilmeden hakaret etmeye ne hakkın var? ‘Ben Müslüman’ım, terörist değilim’  dedim. Ben konuşmaya devam ederken bana tokat atıp daha fazla dövmeye yeltenince bağırdım. Bunun üzerine bir adam gelip beni onun ellerinden aldı. Yakında bulunan bir esnaf da polisi arayınca adam oradan kaçtı” şeklinde konuştu.

Saldırının kendisinde derin endişeler oluşturduğunu söyleyen S.E, “Tabi ki, saldırıdan sonra korkularım arttı. Daha önce Müslümanlara yapılan saldırıları duymuştum. Ancak böyle bir şeyin başıma geleceğini tahmin etmiyordum. Bir de benden daha küçük kızlar var başörtüsü takan, onlara böyle bir saldırı olursa çok kötü olur diye düşünüyorum” dedi.

Genç kız, saldırıdan sonra babasıyla birlikte polis karakoluna gidip şikâyette bulunduklarını, ancak kimliği belirsiz olan saldırganın yakalanacağından pek umutlu olmadığını sözlerine ekledi. (Basri Özmen – İLKHA)

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler