Almanya'da en büyük İslam karşıtı gösteri düzenlendi

Almanya'da en büyük İslam karşıtı gösteri düzenlendi

Son yıllarda İslamofobi'nin artmaya başladığı Almanya'da dün sabah şimdiye kadar İslam karşıtlarının düzenlediği en büyük gösteri gerçekleşti

Almanya'da dün ülkede şimdiye kadar yapılan en büyük İslam karşıtı gösteri gerçekleşti. Aşırı sağcı grupların düzenlediği gösteriye yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı bildirildi. 

Almanya'nın doğusunda bulunan Dresden kentinde düzenlenen gösteriye katılan kişiler, İslam karşıtı sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Almanya'da gösteri düzenleyen ırkçı gruplar, Ortadoğu'daki şiddeti ön plana çıkaran İslamofobik sloganlar attılar.

ALMANYA'DA İSLAMOFOBİNİN TEHLİKELİ YÜKSELİŞİ

Almanya'da özellikle son iki üç yıldan bu yana İslamofobi'nin hızlı bir yükselişe geçtiği ve ülkede yaşayan Müslümanlar için ciddi tehdit oluştumaya başladığı bildiriliyor. Ülkedeki bazı sivil toplum kuruluşları, İslamofobi ve nefret söylemlerinin önüne geçmek için yeni yasal düzenlemelere ve nefret suçu yasalarına ihtiyaç duyulduğunu kaydediyor. 

Yaklaşık dört milyon Müslüman'ın yaşadığı Almanya'da son yıllarda İslamofobi konusunda ciddi artış ve bu artışı tetikleyen propagandalar görülüyor. Bazı aşırı sağcı grupların özellikle, Kur'an'a karşı propaganlar yürüttükleri ve cami karşıtı çalışmalar sürdürdükleri belirtiliyor.

İslam karşıtı bir gösteri...

İslam karşıtı aşırı sağcı Almanlar'dan en bilinenlerinden biri olan Michael Stürzenberger, Der Spiegel'in ülkede artan İslamofobi'yle ilgili yaptığı haberinin ana kahramanlarından biri oldu. Der Spiegel, Stürzenberger'in münih'in en bilinen meydanlarından Stachus'te yayaların arasında dolaşarak Kur'an-ı Kerim'e karşı sloganlar attığını ve insanları kışkırtmaya çalıştığını belirtiyor.

İSLAMOFOBİK STÜRZENBERGER, MERKEL'İN KARDEŞ PARTİSİNDEN

İslamofobik propagandalar yürüten Stürzenberger, Hristiyan Sosyal Birliği (CSU) partisinin Münih ofisinin sözcüsülüğünü yapıyor. CSU'nun en büyük özelliklerinden biri ise, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in başında bulunduğu Hristiyan Demokrat Birliği (CDU)'nun kardeş partisi olması. 

Stürzenberger, radikal söylemleriyle dikkat çekiyor. Kur'an'a hakaret içeren açıklamalar yapan Stürzenberger, Münih'e yapılması planlanan bir İslam Kültür Merkezi'ne karşı iki yıldan bu yana imza kampanyaları yürütüyor. 

İSLAM KARŞITI HAREKETLER ARTIYOR

Almanya'da son yıllarda Stürzenberger'in hareketine benzer İslam karşıtı hareketlerin artış gösteridği belirtiliyor. Bu hareketlerin genelde cami inşaatlarına karşı gösteriler düzenledikleri belirtiliyor.

Diğer taraftan Almanya'da birçok camiye saldırılar düzenlendiği, cami duvarlarına ırkçı slogan ve işaretler yazıldığı, camilere kesik domuz başları bırakıldığı sıkça duyulmaya başladı. Bu durumun, Almanya'da İslamofobi alarmının yüksek seviyelere ulaştığı şeklinde yorumlanıyor.

Cami avlusuna bırakılan kesik domuz başı...

NEFRET KARŞITI YASAL DÜZENLEME İHTİYACI

Almanya'daki hukuk uzmanları, ülkede artan İslamofobik saldırılar ve İslam karşıtlığına çözüm için nefret karşıtı yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini bildiriyor. 

Uzmanlar, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde benzer nefret karşıtı yasaların mevcut olduğunu, Almanya hükümetinin de bu alanda hızlıca adımlar atması gerektiğini söylüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.