Almanya'da Gaze yararına gönüllü anneler kermes düzenledi

Almanya'da Gaze yararına gönüllü anneler kermes düzenledi

Almanya'nın Köln şehrinin Kalk Bölgesinde bir araya gelen bayanlar Gaze'ye destek amaçlı bir kermes açtı. Grubun davetlisi olarak Türkiye`den Almanya Köln şehrine gelen Ömer Döngeloğlu. programa konuşmacı olarak katıldı.

KÖLN-  Gönüllü Anneler Gurubu, Almanya’nın Köln şehrinin Kalk Bölgesinde Gaze’ye destek amaçlı bir kermes açtı. Grubun davetlisi olarak Türkiye`den Almanya Köln şehrine gelen Ömer Döngeloğlu programa konuşmacı olarak katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu,Gaze’deki acı tablodan kesitler sunduktan sonra, özelikle kermes ve programın Gaze’de kolu bacağı kopan ayakkabısız ve ayaksız olan çocuklar ve hapis hayatı yaşayan Gaze halkı yararına düzenlenen bu kermes ve programda olduğundan dolayı mutluluk duyduğunu ve kesinlikle böyle programların düzenlenmesi gerektiğini ve bu tür etkinliklerin özelikle Avrupa’da bayanlar tarafından organize edilip yapılması gurur verici olduğunu söyledi.

 

Döngeloğlu dünyadaki bütün yetimlere el uzatılması gerektiğini ve bunların sahiplenilmesi gerektiğini belirtikten sonra Hz.Muhammed’in hayatı ve yetim oluşundan dolayı çektiği meşakkat, acılar, onları sahiplenen ve bu sahiplenmeden dolayı zenginleşen ve kalbi nurla dolan sütannesi Halime ve amcası Ebutalip’ten kısalar anlattı.

 

Program organizetörlerlerinden Zeynep Hanım bu yıl dördüncü defa etkinliklerini düzenlendiklerini insanların ve Müslümanların bu kermese yoğun ilgi gösterdiklerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

Zeynep Hanım daha sonra, bu programı düzenlerken en azından bunu Gazze ve Müslümanlar için buna güçlerinin yettiğini ve daha azimle daha çok şey başaracaklarını ve bu grupta her inanç ve görüşten insanların bulunduğunu ve düzenli bir grup şeklinde bu işi yürüttüklerini dile getirdiler.

 

Programın olduğu bölgede ismini çokça duyduğumuz ve dünyanın bir çok bölgesi ve özelikle Türkiye’de yaptığı yardımlarla isminden çokça söz ettiren Avrupa Yetim Der’de  bir stant açtı. (Mehmet Kurt /Ramazan Mert- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.