Almanya'da ırkçılığa karşı yürüyüş

Almanya'da ırkçılığa karşı yürüyüş

Almanya'da yerlisiyle yabancısıyla bir araya gelen binlerce kişi, yaptıkları gösteriyle son zamanlarda İslam karşıtı ırkçı eylemlere tepki gösterdi.

Avrupa'da özeliklle de Almaya'da Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA)  adlı grubun son zamanlarda IŞİD bahanesiyle yabancı göçmenlere ve müslümanlara karşı yapılan eylemler ve camilere yönelik saldırılar Köln'de de binlerce kişi tarafından  protesto edildi.

Köln-Deutz bölgesinde binlerce kişi biraraya gelirken evlerde de ışıklar kapatılarak eylemlere destek verildi. Gösterileri provoke etmek için toplanan PEGİDA yandaşlarıyla göstericilerin arasında giren polisin, herhangi bir olay yaşanmaması için yoğun önlem aldıkları görüldü.

PEGİDA karşıtı gösterilere destek veren Alman vatandaşı A.Auer, "Bizler  insan sevenler gitikçe çoğalıyoruz ve insan karşıtı olanlar ise gitikçe azalıyor inaniyorum onlar bir gün yok olacaklar.

Benim 25 yıldır müslüman arkadaşım var ben ondan her hangi bir tehlike görmedim ve gayet çok iyide anlaşıyoruz. onlara buradaki gini randevu alıp gitmiyorum basitçe kapısını çalıp misafir oluyorum onlar da beni hoş karşıyorlar. şunu diyebiliriz her müslüman terörist degildir her terörist de müslüman degildir." dedi.

Almanya İslam karşıtı eylemleri geçiştiriyor

Devletin İslam karşıtı bu eylemleri geçiştirdiğini savunan A.Auer, Alman Devleti ne yaptığını iyi düşünsün ve islam ülklerinden edindigimiz bilgileri, edindigimiz fikirleri gözden geçirsinler. Biz onlardan matamatik, arkyoloji, geoprachi ve Tıp ögrendik. Bence biraz bu insanlara karşı olan fikir ve kanunlarınızı esnetin bizler mutluyuz ve bebraberiz." ifadelerini kullandı.

Gösteriye katılan U. Müller ise, Alamya'da ırkçı insanlar istemediklerini söyledi. IŞİD'in yaptıklarının İslam'la alakası olmadığını dile getiren Müller,  "Almanya'da tabiki degişik kültür ve inançlarımız  var. Siz bizden birşey ögrenirlen bizler de sizlerden ögreniyoruz. Köln hep böyleydi öyle de kalacak. Her zaman değişik kültürde insanlar oldu ve hep olacak." dedi.

İslam karşıtı eylemleri saygısızlık olarak gördüğünü belirten Müller, "Bunlar nasıl insanların kültürlerine ve inançlarına  karşı olabilir. Ama harika olan biz bugün bu kadar insan tek yürek olduk ve buna karşı oldugumuzu gösterdiğimiz için mutluyum." diye konuştu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.