Almanya'da 'İslamcıların' kimlikleri ellerinden alınacak

Almanya'da 'İslamcıların' kimlikleri ellerinden alınacak

Alman içişleri bakanları tarafından, Suriye ya da Irak'a gitmek isteyen İslamcıların kimliklerinin ellerinden alınarak yedek bir kağıt verilmesi kararlaştırıldı.

Almanya'da Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve eyalet içişleri bakanlarının biraraya geldiği toplantıda, De Maizere tarafından, şüpheli görülen İslamcıların kimliklerini ellerinden alarak yerine yedek bir kağıt verilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Karara göre Suriye ya da Irak'a giderek IŞİD'e katılmasından şüphe edilen Müslümanların bölgeye gitmesini engellemek için kimlikleri ellerinden alınacak.

Federal İçişleri Bakanı Hristiyan demokrat politikacı De Maiziere ve diğer bakanların konuyla ilgili basına yaptığı ortak açıklamada, federal yönetim ile eyaletler arasında 'omuz omuza' tam bir görüş birliği sağlandığı belirtildi.

Eyalet içişleri bakanlarının da onayladığı yeni uygulamadan önce, şüpheli görülen kişilerin pasaportlarına el konuluyordu. Ancak Türkiye'ye yalnızca Alman kimliğiyle de gidilebildiğinden ve buradan Suriye'ye geçilebildiğinden, artık şüpheli görülen Müslümanların kimliklerine de el konulabilecek.

EYALETLER ARASINDA SIKI İŞBİRLİĞİ

Alman içişleri bakanları toplantısında ayrıca radikal İslamcıların takibi ve kontrolü konusunda daha sıkı ve yakın işbirliği yapma kararı alındı.

Federal İçişleri Bakanı De Maiziere'nin çifte vatandaşlık sahibi olanların Alman vatandaşlığının geri alınması teklifi ise kabul görmedi. De Maiziere, IŞİD'le birlikte Suriye'de savaştıkları belirlenen çifte vatandaşlık sahibi kişilerin Alman vatandaşlığının geri alınmasını istiyordu. De Maiziere bu konudaki görüşmelerin devam edeceğini bildirdi.

Alman güvenlik yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Almanya'dan giderek IŞİD'e katılan en az 450 kişi belirlendi. Bunlardan 150'sinin geri döndüğü ve bu kişilerin savaş bölgesinde silah eğitimi aldıklarından ve radikalleştiklerinden dolayı Almanya'da eylem yapmalarından korkuluyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.