Almanya’dan sonra Polonya ve İsveç’te Rus diplomatları sınır dışı etti

Almanya’dan sonra Polonya ve İsveç’te Rus diplomatları sınır dışı etti

Almanya’dan sonra Polonya ve İsveç, Rusya’nın bu ülkelerin, izinsiz gösterilere katılan diplomatlarını sınır dışı etme kararına yanıt olarak birer Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamadan sonra Polonya ve İsveç Dışişleri Bakanlığı tarafından da konuya dair açıklama yapıldı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Rusya’nın “sebepsiz bir yere” bir diplomatını sınır dışı etmesine karşılık olarak Rusya’nın Poznan Başkonsolosluğu’nun bir çalışanını ‘istenmeyen kişi’ ilan etme kararının alındığı belirtildi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Rusya Büyükelçisine, Rusya Büyükelçiliği çalışanından İsveç’ten ayrılması istendiğini bildirdik. Bu, İsveç diplomatı sınır dışı etme yönündeki kabul edilemez karara net bir yanıt” ifadelerine yer verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 23 Ocak'ta muhalif Navalnıy'a destek amacıyla düzenlenen protesto gösterilerine katılan Alman, İsveçli ve Polonyalı diplomatların 'istenmeyen kişi' ilan edildiğini duyurmuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.