Almanya`nın Bottrop kentinde kutlu doğum etkinliği 2015 Avrupa Peygamber Sevdalıları

Almanya`nın Bottrop kentinde kutlu doğum etkinliği 2015 Avrupa Peygamber Sevdalıları

Avrupa Peygamber Sevdalıları İnsiyatifi tarafından düzenlenen Kutlu doğum programı, Almanya’nın Bottrop kentinde, Peygamber sevdalısı gurbetçilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kutlu Doğum etkinliğine, özellikle gurbetçi Peygamber sevdalısı bayanların coşkulu katılımları dikkat çekti.  

Kuran-ı kerim tilavetiyle başlayan programda, Susa İlahi Grubu,  Vuslat İlahi Grubu ve Vahdet İlahi Grubunun,   Hz. Muhammed’i konu alan birinden güzel ilahi ve ezgileri seslendirmeleri, solondakilere duygulu ve coşkulu anlar yaşatırken, katılımcılar ilahilere  tekbirlerle eşlik ettiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Murat Ekineker, “Hz. Muhammed’in (sav) yalnızca bir bölgeye, bir ırka, ya da bir topluluğa gönderilmedi . Peygamberimiz bütün insanlığa gönderilen kusursuz yol göstericidir.” dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Molla Abdurrahman Ortaç,  Hz. Muhammed’in (sav)  hayatından örnekler vererek, “Adaletin, önderliğin ve liderliğin  tek simgesi olan Peygamberimizi Avrupa ve Amerika çok iyi bilmektedir. Bizler de Peygamber  sevdalıları olarak O’nu iyi tanımalı ve O’nu örnek alarak hayatımızın her alanında yaşamalıyız.” şeklinde konuştu.

Program, Filistinli Hüseyin İbrahim Hoca’nın Almanca olarak yaptığı dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.