"Almanya’nın bu kararı bizim için yok hükmündedir”

"Almanya’nın bu kararı bizim için yok hükmündedir”

Almanya parlamentosunun 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak nitelendiren yasa tasarısın kabul etmesine tepki gösteren AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, bu kararın Türkiye için yok hükmünde olduğunu söyledi.

Almanya parlamentosunun 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak nitelendiren yasa tasarısın kabul etmesini yaptığı bir açıklama ile eleştiren AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, bu kararın Türkiye için yok hükmünde olduğunu söyledi.

Karara tepki gösteren AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç “Tarihi çarpıtarak tekrar tarih yazma gafletinde bulunan bir parlamentonun bu talihsiz kararı, özellikle son yaşanan kritik görüşmeleri etkileyeceği yönündedir. Görülen o ki Almanya bir kez daha Türkiye aleyhtarı bir karara imza atmıştır.” dedi.

Gözgeç yaptığı açıklamada, "Adil ve vicdani duruş, din ve etnik köken gözetmeden bu dönemde yaşanmış tüm acıları anlamayı gerekli kılar. Ancak acıları anlamak yerine yersiz ve mesnetsiz iddialarda bulunmak yakışıksız bir hasmane tutumdur." şeklinde konuştu.

"Bu mesele siyasetçilerin ya da parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir meseledir." diyen Gözgeç, şöyle konuştu:

"Türkiye olarak bu karara her meşru zeminde gereken cevap verilecektir. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gerekse Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın beyanlarında net bir şekilde belirttiği gibi; Türkiye'nin bu meseleyle ilgili hassasiyetleri bellidir." diyerek söz konusu kararın kendileri için yok hükmünde olduğunu tekrardan ifade etti. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.