Almanya’nın FETÖ’nün arka bahçesine dönüşmesinden endişeliyiz

Almanya’nın FETÖ’nün arka bahçesine dönüşmesinden endişeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya’nın, şimdi de ısrarla FETÖ’nün arka bahçesi hâline dönüşmesi dolayısıyla biz de endişe ediyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri'' Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya’nın, şimdi de ısrarla FETÖ’nün arka bahçesi hâline dönüşmesi dolayısıyla biz de endişe ediyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Yaşayan İnsan Hazineleri "Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri" ödül törenine katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende, eser verdikleri sanat dallarında yetkinlikleri ödüle layık görülen sanatçılara ödülleri takdim edildi. Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve çok sayıda davetlinin de hazır bulunduğu törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Ödüllerin sahiplerini tebrik ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alan sanatçıların; kendi alanlarında tüm hayatlarını vakfederek elde ettikleri becerileriyle, ortaya koydukları ürünlerle, ülkeye ve dünyaya kazandırdıkları değerlerle her türlü teşekkürü ve takdiri hak ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin, yaşayan insan hazineleri bakımından verimli bir ülke olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak, her konuda olduğu gibi, bu hususta da elimizdeki hazinelerin tespitini ve değerlendirilmesini yeteri kadar yapamadığımızı düşünüyorum” dedi.

“Boynuz kulağı geçmezse, orada bir sorun var demektir”

İnsan hayatının, yapılan tercihlerden ve verilen kararlardan ibaret olduğuna işaret ederek, “Bazı insanlar, doğru kararlarla hem kendi hayatlarına, hem de tüm insanlığa anlam katarken, bazıları da yanlış kararlarıyla kendileriyle birlikte insanlığın da mahvına sebep olabiliyor. Atomu parçalayarak pek çok hastalığın tedavisine vesile olan da, onu bombaya dönüştürerek kitlesel katliamlara yol açan da insandır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu görüşlere yer verdi: “Hayatını boşa geçirip unutulanlarla, akıldan çıkmayacak eserler verenler arasındaki temel farkın müsebbibinin yine kendimiz olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Nitekim “Yaşayan İnsan Hazineleri” olarak tarif ettiğimiz değerlerimiz, özel bir eğitimleri olsa da, olmasa da, usta-çırak ilişkisiyle, gönüllerinin aktığı, kabiliyetlerinin elverdiği alanlarda kendilerini yetiştirmişlerdir. Tabii, bir sanatı, bir zanaatı, ustasından öğrenmek önemlidir, ama asıl olan onu daha ileri taşımaktır. Atasözümüzde ifade edildiği şekliyle, boynuz kulağı geçmezse, orada bir sorun var demektir.”

 “Terör belası bumerang gibi gelecek Almanya’yı da vuracaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müstesna bir topluluk önünde bu konuyu açmak istemezdim. Fakat ülkeme ve milletime haksızlık yapıldığında, hele hele saldırıldığında susmayı kendime yakıştıramıyorum” diyerek, Almanya Adalet Bakanı’nın, Almanya’da bulunan FETÖ mensubu savcıların kesinlikle iade edilmeyeceğini söylemesi hakkında, “Bakana göre Türkiye ile Almanya arasındaki adli yardımlaşma sadece ağır suçları kapsıyormuş, siyasi gerekçeler bunun dışında kalıyormuş. Üstelik bu kadarla da kalmamış Alman Bakan, terör örgütlerini destekleyen gazetelere yönelik operasyonları kastederek ‘gelişmeleri kaygıyla izliyoruz’ demiş. Şimdi biz de Almanya’nın bu yaklaşımını ve onun ürünü olan uygulamaları kaygıyla, hatta dehşetle izliyoruz. Ey Almanya, Sayın Merkel’e ben 4 bin dosya verdim. Daha sonra İstanbul’daki son görüşmemizde, ‘Sayın Şansölye, ben size 4 bin dosya vermiştim bu terör örgütleriyle alakalı, teröristlerle alakalı Millî İstihbarat Teşkilatımızın, bunların akıbeti ne oldu?’ dedim. Bana verdiği cevap enteresandı, ‘O dosyaların sayısı 4 bin 500 oldu’ dedi. ‘Demokratik bir ülkenin, Avrupa Birliği’nin önde gelen bir ülkesinin, terör örgütü olarak kabul ettiği bu örgütün mensuplarını korumasını ben hâlâ anlamakta zorlanıyorum, bu nasıl bir iştir?’ dedim. Şimdi kalkmışlar, hâle bak, bize akıl veriyorlar, ‘endişeleniyoruz.’ Almanya, biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Siz şu anda teröre çanak tutuyorsunuz. Ve bu terör belası ey Almanya, bilesin bumerang gibi gelecek sizi de vuracaktır. Türkiye olarak bizim sizden bir şey beklentimiz yok; ama siz teröre yataklık yapmaktan dolayı tarih boyunca anılacaksınız. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya’nın, şimdi de ısrarla FETÖ’nün arka bahçesi hâline dönüşmesi dolayısıyla biz de endişe ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi, terör örgütleri akrep gibidir, eninde, sonunda döner kendini sırtında taşıyanı da ısırır.” değerlendirmesinde bulundu.

“PKK’yla, FETÖ’yle, DEAŞ’la, ırkçı örgülerle mücadele etmek yerine, başka ülkelerin millî güvenlik hassasiyetlerini hiç sayarak teröristlere kucak açan Almanya’nın akıbetini hiç de hayırlı görmüyorum” sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’nın şu anda teröristlerin barındığı önemli ülkelerden biri hâline geldiğini söyledi.

Almanya’da Türkiye vatandaşlarına yönelik çok sayıda ırkçı saldırının yapıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’nın bu saldırıları önlemek yerine, Türkiye’nin ‘terörist’ olarak tanımladığı ve kendisinden istediği örgüt üyelerine sahip çıkmayı tercih etmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

“Almanya, FETÖ’nün terör örgütü olduğu konusunda şüphe ediyorsa, buyursunlar ülkemize gelsinler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili açıklamalarının devamında şöyle konuştu: “Şayet Almanya FETÖ’nün terör örgütü olduğu konusunda şüphe ediyorsa, buyursunlar ülkemize gelsinler. 15 Temmuz’da bombalanan Meclisimizi ziyaret etsinler, bombalanan Özel Harekâtı gezsinler görsünler. Külliyemizin etrafında neler meydana geldi bunu görsünler. Gecenin şahitleriyle konuşsunlar, şehitlerimizin yakınlarıyla, gazilerimizle bir araya gelsinler. Hâlâ hastanelerde yatan bizim gazilerimiz var, onlarla konuşsunlar. Öyle kalkıp da esip gürlemek, kusura bakmayın, onları bu ülke yutmuyor, yutmuyoruz ve yutmayacağız, gereği neyse onu yapacağız. Ve bizim iç hukukumuz kimseyi ilgilendirmez. Anayasamız neyi emrediyorsa, yasalarımız neyi emrediyorsa biz onu yapıyoruz, onu yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz, bunu da böyle bilsinler. Sonra da ellerini başlarının arasına alıp, Alman Cumhurbaşkanlığı Sarayının, Alman Parlamentosunun, emniyet teşkilatı binalarının bombalandığını, Berlin’in, Hamburg’un, Bavyera’nın sokaklarının tanklarla, helikopterlerle ateş altına alındığını bir hayal etsinler. Acaba onların Parlamentosu bombalansaydı ne yaparlardı, bunu bir düşünsünler. Eğer buna rağmen FETÖ’yü terör örgütü olarak kabul etmezlerse, anlarız ki niyetleri başkadır. Bizim gözleri olup da görmeyenlere, kulakları olup da duymayanlara, dilleri olup da konuşmayanlara söyleyecek sözümüz yok.”

Konuşmasının sonunda, Yaşayan İnsan Hazineleri “Geleceğe Aktırılan Mirasın Temsilcileri” ödüllerini kazanan sanatçıları tebriklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkede yaşayan tüm insan hazinelerinin en kısa sürede tespit ve taltifi temennisi ile sözlerini tamamladı.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Kültür Bakanı Nabi Avcı ile birlikte ödül alan sanatçılara ödüllerini takdim etti. Celal Yılmaz (Mersiyehan) Mehmet Acet (Âşık), İslam Seçen (Klasik cilt sanatçısı), Salih Balakbabalar (Sedefkâr), Semih İrteş (Kalemkâr), Ahmet Yaşar Sarıtaş (Keçe sanatı ustası), İsmail Nar (Âşık), Osman Efendioğlu (Atma türkü sanatçısı), Macahel Yaşlılar Korosu üyeleri, ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı. Ödüle layık görülen ancak törene katılamayan Minyatür Sanatçısı Cahide Keskiner’in ödülü ise onun adına Semih İrteş’e takdim edildi. Ödül töreni, atma türkü ustası Osman Efendioğlu ile Macahel Yaşlılar Korosu’nun sundukları canlı performansları ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.