Almanya’nın Wiesbaden kentinde coşkulu bayramlaşma

Almanya’nın Wiesbaden kentinde coşkulu bayramlaşma

Almanya’nın Wiesbaden kentinde yaşayan gurbetçiler, İslami hizmetlerini sürdüren Vahdet Camiinde düzenlenen Bayramlaşma etkinliğinde bir araya gelerek bayramlaşıp hasret giderdi.

Almanya’nın Wiesbaden kentinde yaşayan gurbetçiler, İslami hizmetlerini sürdüren Vahdet Camiinde düzenlenen Bayramlaşma etkinliğinde bir araya geldi. 

Bayramın hafta içine denk gelmesi nedeniyle, işyerlerinden izin alamadıkları için görüşemeyen gurbetçi Müslümanlar, Bayramın dördüncü gününde Vahdet Camii’nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelerek bayramlaşıp kucaklaştı. 

Bugün saat 11.00’da başlayan etkinlikte Kur’an tilaveti,  bayramın anlamına uygun konuşmalar, İlahi–ezgiler ,  tiyatro gösterisi  ve yemek ikramı  yer aldı.

Etkinliğe bayanlar da yoğun şekilde katılarak, caminin bayanlar bölümüne kurulan sinevizyondan programı izlediler.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda cami imamı Faik Hoca tarafından, Bayram ve Bayramlaşmanın önemi ile ilgili bir konuşma  yapıldı.

Faik Hoca, tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramını tebrik ederek başladığı konuşmasında, bu bayramın birliğe, beraberliğe ve kardeşliğin tesisine vesile olması temennisinde bulundu.

Avrupa Yetim Der’in başlattığı Kurban Kampanyasına da değinen  Faik Hoca, “Vahdet Camii camiası olarak, sizlerin bu kampanyaya gösterdiğinizi teveccüh takdire şayandır. Temennimiz odur ki, bu yılki kurban ibadetine verdiğiniz önemi, ileriki yıllarda daha da ileriye götürerek, Şehid Yasinlerin mirasına, yapacağınız katkılarla sahip çıkarsınız. “ dedi.

Bu camianın,  İslam’ın   güzel şiarlarından olan Bayramların en güzel şekilde  ihya edilip, kutlanması için gayret gösterdiğini belirten Faik Hoca, ”Sizler şu Avrupa toplumunda bu bayramlarınıza, bu caminize, bu camianıza sahip çıkıp korumanız gerekir. Aksi halde bu şiarları, on yıllardır ortadan kaldırmaya çabalayan İslam düşmanlarına, meydanı boş bırakmış olursunuz ki, her yıl çeşitli bahaneler üretip, Müslüman halka  bayramları zehir etmeye çalışıyorlar. Cenab-ı Allah Kitabında, “Bir millet, kendilerinde bulunan bir güzelliği değiştirinceye kadar Allah, onlara verdiği o nimeti değiştirmez.(Enfal:53)”  Dolayısıyla bu nimetlerin kıymetini bilip ihya etmemiz gerekir ki, devamını yaşayabilelim. Aksi takdirde Cenab-ı Allah onları bizden söküp alacak.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Vahdet Camii gençlerinin oluşturduğu Rehber İlahi Grubu tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi. Coşkulu ezgiler seslendirilirken, programa katılanlardan bazılarının halayla eşlik ettikleri görüldü.

Cami gençlerinin hazırladığı, ‘Hz. İbrahim’in imtihanı’ ve ‘Şehid Yasin’ konulu tiyatro gösterisinin sergilendikten sonra, Cami müdavimlerinin bağışladığı kurbanlık ve akika kurbanlarının etlerinden hazırlanan yemek ikramı yapıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

 

 

Daha sonra yapılan bayramlaşmada, gurbetçi Müslümanlar sıra sıra dizilip kucaklaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.