Alp Dağları eteklerinde şehitler anıldı

Alp Dağları eteklerinde şehitler anıldı

Avusturya'nın İnnsbruck şehrinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen İslam Şehitlerini Anma ve Anlama Programında özelde Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu, genelde tüm İslam şehitleri anıldı.

AVUSTURYA - Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen İslam Şehitlerini Anma ve Anlama Programı bu yılda düzenlendi. Avrupa'da yaşayan Müslümanların yoğun katılım gösterdiği program, Molla Mirze Muhammed Erpin’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Kısa bir açılış konuşması yapan Saidi Nursi Camii İmamı Molla Nasır Abay, "Kuyu dibinde kaldın diye üzülme, Yusuf kuyudan çıktı da Mısır’a sultan oldu unutma. Derdin ne olursa olsun korkma, Yeter ki umudun Allah olsun. Herkes bir şeye güvenirken, senin güvencen de Allah olsun üzülme. İslam davası için canlarını feda eden İslam şehitlerini, mücahid ve muhacirlerini yad ediyor, peygamberlerin, şehitlerin ve salih kulların şefaatine nail olmayı yüce rabbimden niyaz ediyorum. Hepinizi her şeye gücü yeten Allaha emanet ediyorum." dedi.

 

Program Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği ezgi ve ilahileri ile devam eden programda Yüksel Sertkaya, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK/BDP'liler tarafından katledilen Ubeygullah Durna'nın hayatını anlattı.

 

Ubeydullah'ın her zaman işini sağlam yapan ve sözünün arkasında duran biri olarak tanındığını ifade eden Sertkaya, "Dernek çalışmalarının yanı sıra köyünde de İslami faaliyetlerden geri duymuyordu. Gençlere Kur’an dersi veren Ubeydullah ailesinin yanı sıra çevresindeki insanların da İslami ahlak ve terbiye ile büyümeleri için yoğun gayret gösterdi. Komşu evlerini tek tek gezerek arkadaşlarını camiye götüren Ubeydullah, köylerinde gerçekleştirilen birçok programın sağlanmasına da öncülük etti." diye konuştu.

 

Kübra Sertkaya’nın, Mısır'da darbeciler tarafından katledilen Şehide Esma’nın babasının yazmış olduğu mektubu okumasıyla duygulu anlar yaşayan katılımcılardan kimisinin gözyaşına hakim olamadığı görüldü.

 

Daha sonra Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu'nun hayatını anlatmak üzere mikrofonu alan Yüksel Sertkaya, "O, sınırları ve kuralları hakim rejim güçlerince belirlenmeyen, ucu hiçbir tarafa dayanmayan, bağımsız, nebevi hareketi model edinen, mezhepler üstü, ifrat ve tefritten uzak, mutedil bir temel üzerinde, müstakim bir akide anlayışına sahip, taassuptan arı, modern, çağdaş, yeniliklere açık ve Kürdistan’ın bağrından çıkan Hizbullahi bir cemaat kurdu. Şehid Rehber, vazifesini yerine getirmiştir. O, Üstad Bediuzzaman’ın, "Kader ise, 'neden tam ihlasla, tam bir tesanüdle, tam bir hizbullah olmadınız?" diye bizi onların elleriyle tokatladı, adalet etti.”(1)   şeklinde, ömrünün sonunda dile getirdiği hakikati pratiğe geçirdi ve hakiki bir Hizbullah’ı kurdu. O, çetin bir halk olan Kürtler arasında düzen, nizam, intizam, disiplin ve prensiplerden oluşan bir cemaati Allah’ın yardımıyla vücuda getirdi ve yüzbinlerin hidayetine vesile olarak Müslümanlara büyük bir miras bıraktı." dedi.

 

Avrupa İslam Alimleri Başkanı ve Hamburg Vahdet Camii imamı Molla Abdulkadir Aydın, günün anlam ve önemi için sahneye davet edildi. Molla Abdulkadir yaptığı kısa konuşmanın ardından, "Selam hüseyni çizgide yürüyen ve o çizgide şehadet şerbeti içenlere olsun, Selam Hüseyni çizgide yürüyüp hala zindanlarda, hayat Yusufi Medreselerde eğitim görenlere olsun, selam Hüseyni çizgide yürüyen muhacirlere olsun ve selam az önce de isimleri geçen Adeviye Meydanındaki Şehide Esma'ya olsun. Selam Abdülkadir Mollaya olsun, Selam Seyyid Kutup’a olsun" dedi.

 

Muhammed Nasrullah Abay’ın, şuanki Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş’ün, Hüseyin Velioğlu için yayınladığı mesajı okuduğu program, Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile son buldu.   (Muhammed Sadık Tufan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler