Alparslan: "HÜDA PAR'da siyasete devam edeceğim"

Alparslan: "HÜDA PAR'da siyasete devam edeceğim"

PKK tarafından kaçırıldıktan sonra tepkiler üzerine serbest bırakılan HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan, Hür Dava Partisi'nde siyasete devam edeceğini belirtti.

DİYARBAKIR - PKK tarafından kaçırıldıktan sonra tepkiler üzerine serbest bırakılan HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan, İlke Haber Ajansı'na yaptığı ilk açıklamada, kendisine Hür Dava Partisi'nde siyaset yapıp yapmayacağının sorulduğunu ifade ederek, Hür Dava Partisi'nde siyasete devam edeceğini söyledi.

 

Alparslan yaptığı kısa açıklamada, "4 gün önce PKK'liler yolumu kesti ve beni kaçırdı. Hür Dava Partisi'nde siyaset yapıp yapmayacağımı bana sordular. Ben de Hür Dava Partisi'nde siyasete devam edeceğimi özellikle onlara söyledim. Bu konuda bize yardımcı olan Hür Dava Partisi yetkilileri ve tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum." dedi.

 

Alparslan'ın kardeşi Ferhan Alparslan da, "Allah'a şükürler olsun, Hür Dava Partisi Dicle ilçe başkanı Ercan Alparslan sağ salim bir şekilde evine döndü. Kaçırıldıktan sonra bize destek olan özellikle Hür Dava Partisine ve tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Ercan Alparslan'a özellikle Hür Dava Partisi'nde hizmete devam edip etmeyeceği soruldu. Kesinlikle Hür Dava Partisi'nde siyasete devam edeceğini söylemiş. Dik duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

4 gün önce Dicle ilçesi Yokuşlu mevkiinde pusu kuran PKK’liler tarafından kaçırılan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan, gelen tepkiler ve yapılan girişimler üzerine bugün saat 13.45 sıralarında serbest kaldı.

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Alparslan'ın kaçırılmasının ardından yaptığı açıklamada, bunun savaş ilanı olduğunu belirterek, "BDP'ye de bir çağrımız şudur: kaçırılan Dicle temsilcimiz kılına zarar gelmeden biran önce serbest bırakılsın, aksi takdirde bunun da sorumluluğunu taşıyacaklardır." demişti.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler