Altyapı çalışmaları mezarlığı tahrip etti

Altyapı çalışmaları mezarlığı tahrip etti

Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde yürütülen altyapı çalışmalarının şehir mezarlığını tahrip ettiği iddia edildi.

Çüngüş’te altyapı çalışmaları yapan firmanın mezarlığı tahrip ettiğini iddia eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

İddialara göre ilçede altyapı çalışması kapsamında İller Bankası tarafından ihale yapıldı. İhaleyi alan firmanın evlerin kanalizasyon şebekesini yaparken mezarlığın kenarında yaptığı kazı mezarlığı tahrip etti. Kazı sonucu mezarlığın bir kısmı tahrip oldu ve ölülere ait kafatasları ile kemikler ortaya saçıldı.

Duruma tepki gösteren vatandaşlardan Seyfettin Akmeşe, mezarlıklara saygısızlığın kabul edilemez olduğunu belirtti. Savaşlarda dahi mezarlıkların saygınlığının korunduğunu belirten Akmeşe, “Mezarlıkta kazı yapıldığından dolayı mezarlık tahrip oldu. Ölülere ait kafatasları gözüküyor. Şurada kemikler var. Yağmur yağdıkça kemikler açılıyor.” dedi.

Bir cenazenin defni sırasında mezarlıktaki tahribata şahit olduklarını ifade eden Akmeşe sözlerini şöyle sürdürdü: “Cenazenin defni sırasında mezarlıktaki tahribata şahit olduk. Kanalizasyon şebekesi için mezarlığın duvarını yıkmışlar. Yıkılan mezarlıklarda kafatasları ve kemikler ortaya çıkmış. Bütün vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Bir vatandaş olarak merak ediyorum; acaba İller Bankası altyapı projesinde mezarlığı hesaba katmadı mı? Yoksa ihaleyi alan firma kendi kafasından mı bu kazıyı yaptı.”

Akmeşe son olarak konunun takipçisi olacağını ve BİMER’e şikâyette bulunacağını söyledi. (İLKHA) 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.