Amacımız Peygamber Efendimizin hayatını anlatmak ve yaşatmaktır

Amacımız Peygamber Efendimizin hayatını anlatmak ve yaşatmaktır

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Ünsal, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenleyecekleri Siyer Sınavı hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, amaçlarının Hz. Muhammed'in örnek hayatını topluma yaymak olduğunu belirtti.

DİYARBAKIR-Peygamber Sevdalıları Platformu'nun "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenleyeceği Siyer Sınavı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, sınavdaki asıl amaçlarının Hz. Muhammed'in hayatını topluma anlatmak ve yaşatmak olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli 6'ncısı düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na başvuruların devam ettiğini belirten Ünsal, sınava büyük bir teveccühün olduğunu söyledi.

"Siyer yarışmasının kaybedeni yoktur"

Geçen yıl yapılan Siyer Sınavı'nda Diyarbakır'da 4 kişinin umre ödülü kazandığını ve 244 kişinin de çeşitli ödüller aldıklarını hatırlatan Ünsal, "Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan siyer yarışmanın kaybedeni yoktur. Bu yıl, O'nu Oku O'nu Yaşa, sloganıyla Peygamber efendimizin hayatını okuma ve yaşatma yarışı başlattık. Umre ödülü kazanan kardeşlerimiz Allah izin verirse önümüzde yarıyıl tatilinde kutsal yolculuğa çıkacaklardır.  Bu konuda resmi işlemler yapıldı." dedi.

Diyarbakır'da geçen yıl Siyer Sınavı'na 12 bin başvuru olduğunu söyleyen Ünsal konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu yıl yapılacak Siyer Sınavı'na şu ana kadar 30 bin kişi başvuru yaptı. Diyarbakır'da hedefimiz 40 bin üzeridir. Diyarbakır merkez ve ilçeler olmak üzere resmi izinler alınmış durumda ve sınav hazırlıkları devam etmektedir.  40 merkezde başvurular alınmaktadır. Bu yarışmayı bir fırsat bilerek Peygamber efendimizin hayatını okutmak ve yaşatmak için hepimizin sorumluluk bilinciyle bir seferberlik başlattık. Bu konuda tüm Peygamber sevdalısı halkımızın katkı sunmalarını bekliyoruz."

Ünsal, "O'nu Oku O'nu Yaşa, sloganından anlaşılacağı üzere asıl amacımız bu topluma siyer kitabını okutmak ve Peygamber efendimizin hayatını yaşatmaktır. Bu sorumluluk sadece Peygamber sevdalıların değil herkesin sorumluluğudur." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.