"Amatör Denizci Belgesi" verilecek

"Amatör Denizci Belgesi" verilecek

Fırat Liman Başkanlığı idari sorumluluk hinterlandında bulunan Malatya'nın deniz ve iç sularla buluşmasını sağlamak amacıyla özel tekne kullanmaya yönelik "Amatör Denizci Belgesi" verilecek.

Malatya Valiliği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Malatya'da amatör denizcilikle ilgili temel eğitim programı başlatılacağını bildirdi.

Ülke genelinde 71 Liman Başkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının merkez teşkilatında verilecek ücretsiz eğitim sonucunda katılımcılar sınava tabi tutulacak. Başarılı vatandaşlara "Amatör Denizci Belgesi" verilecek.

''Hedef 1 Milyon Amatör Denizci ''Projesi kapsamında, 2023'e kadar belli aralıklarla eğitim ve sınavların devam edeceği belirtildi.

Belge almak isteyen vatandaşların Fırat Liman Başkanlığına başvurularını yapmaları gerektiği dile getirilen açıklamada, eğitim programına dâhil olabilmek için gerekli olan belgeler ve şartlar şöyle:

"Dilekçe, kimlik fotokopisi, ehliyet fotokopisi ( ehliyeti olmayanlar için aile hekimliklerinden Amatör Denizci olabilir ibareli sağlık raporu almaları gerekir), Bir adet fotoğraf ve 39,70 TL tutarında harç. Sınavda başarılı olunması halinde alınacak olan belgenin geçerliliği süresiz olacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.