Amatör spor kulüpleri tek çatı altında birleşti

Amatör spor kulüpleri tek çatı altında birleşti

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü’yü ziyaret eden Kızıltepe Amatör Spor Kulüpler Birliği Başkanı Sabahattin Derin, destek talebinde bulundu.

Kızıltepe Amatör Spor Kulüpler Birliği Başkanı Derin'e Kızıltepe 47spor'dan Fahretin Işık, Kızıltepe 2018 Orhan Bıcakçı, Cevherspor Başkanı Veysi Altun, Kızıltepe Gençlerbirliği Şükrü Kılınç, Kızıltepe Barışspor Cevat Ege eşlik etti.

40 ilden büyük olan ve sahip olduğu genç nüfus potansiyeliyle bölgenin en genç nüfus oranına sahip olan Kızıltepe'nin 25 yıldır hasret kaldığı profesyonel lig hedefini tutturmak için çalışmalara başladıklarını kaydeden Derin, "Bizler, 3. lig hedefiyle çalışmalara başladık, şimdi bizlere destek olmanın tam vaktidir.” dedi

Kızıltepe gibi büyük bir ilçenin 25 yıldır amatör küme takımları arasında bulunuyor olmasını yetkililerin duyarsızlığı ve sahiplenmezliklerine bağlayan Derin, bugüne kadar destek talebiyle çaldıkları her kapıda bahaneleriyle karşılaştıklarını, bu bahaneyi boşa çıkarmak için bütün amatör spor kulüplerini tek çatı altında bir araya getirdiklerini dile getirdi.

Kızıltepe'nin nüfus ortalamasının çok genç ve spora yönelim noktasında en fazla sporcuyu bünyesinde barındıran ilçe olarak dikkat çektiğini kaydeden Derin, şöyle dedi:

“Kızıltepe'miz adeta futbolcu fabrikası olan bir ilçedir. Zor şart ve koşullarda her şeye rağmen çok başarılı futbolcular yetiştirmiş, üst liglerde adından başarıyla söz ettirmiş futbolcular yetiştiren Kızıltepe'nin yeri amatör ligler değil, üst profesyonel ligler olmalıdır. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp spora yönlendirmek istiyoruz. 25 yıldır devam eden profesyonel lig hasretine son vermek için Mardin 1. Amatör Küme'de mücadele eden Kızıltepe'nin 6 takımını aynı çatı altında buluşturarak Kızıltepe Amatör Spor Kulüpler Birliğini kurduk. Bu oluşumu yaparken bizler ayrılığı-gayrlılığı bir tarafa bıraktık. Destek talebinde bulunduğumuzda bizlere farklı bahaneler üretenlerin bütün mazeretlerini de böylelikle boşa çıkardık. Şimdi hem işadamlarımızdan hem de Mardin milletvekillerimizden, yetkililerimizden ve valimizden destek bekliyoruz.”


Amatör spor kulüpleri tek çatı altında birleşti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler