Ambargoya rağmen Katar dünyanın en zengin ülkesi

Ambargoya rağmen Katar dünyanın en zengin ülkesi

Katar, ekonomik ambargolara rağmen kişi başına düşen gayri safi milli hasıla açısından dünyanın en zengin ülkesi oldu.

Başta Suudi rejimi olmak üzere BAE, Bahreyn gibi körfez ülkeleri ile Mısır'ın diplomatik ve ekonomik ambargo uyguladığı Katar, kişi başına düşen gayri safi milli hasıla açısından dünyanın en zengin ülkesi oldu.

Katar, 116 bin 79 dolarlık kişi başına düşen milli gelirle dünyada en zengin ülkeler sıralamasında ilk sırada yer aldı. Kuveyt 72 bin 87 bin dolar ile beşinci, BAE 67 bin 75 bin dolar ile yedinci, Suudi rejimi 49 bin 62 bin dolar ile 14'üncü, Bahreyn de 41 bin 55 bin dolar ile 23'üncü oldu.

Tek kara sınırı Suudi Krallığı ile olan Katar'a, Körfez krizinin ardından bazı bölge ülkeleri tarafından ambargo uygulanmaya başlanmıştı.

Dünyada yüzde 0,4'lük işsizlik oranıyla en az işsizliğin olduğu ikinci ülke olan Katar'da, refah düzeyi hayatın her alanında kendini hissettiriyor. Hastaneden üniversiteye kadar birçok alanda ücretsiz hizmet veriliyor.

Ekonomisinin yaklaşık yüzde 60'ı doğalgaz ve petrole dayanan Katar, dünyanın en büyük kanıtlanmış gaz rezervlerine sahip olup, yine dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNP) ihracatçısı durumunda.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.