Amedi halkından PKK'ye tepki: Topraklarımızdan çıkın!

Amedi halkından PKK'ye tepki: Topraklarımızdan çıkın!

​Duhok’un Amedi ilçesinde Peşmerge güçlerinden 5'inin hayatını kaybettiği, 6'sının yaralandığı saldırıyı düzenleyen PKK'ye tepki gösteren halk, PKK'ye topraklarından çıkmaları çağrısında bulundu.

Duhok’un Amedi ilçesinde dün sabah 05:00 sıralarında Peşmerge Güçlerinin mevzilendiği üslerin çevresinde mayın arama tarama faaliyetleri için giden Peşmerge konvoyuna PKK’lilerce pusu kuruldu.

Açılan ateş sonucu Peşmerge Zerevani güçlerine ait mayın imha ekiplerini taşıyan Pajero zırhlı araca roket isabet etti. Araçta bulunan 5 Peşmerge hayatını kaybederken 6 Peşmerge de yaralandı.

PKK'nin bu saldırısına Irak Merkezi Hükümetinden ve Kürdistan Bölgesel Yönetiminden de sert tepkiler geldi.

Saldırının gerçekleştiği Amedi'de halk da PKK'ye tepki amaçlı bir protestosu gösterisi düzenledi. Halk, protesto gösterisinde saldırıda hayatını kaybeden Peşmerge güçlerinin fotoğraflarını açtı.

Yapılan açıklamada PKK'nin, topraklarından bir an önce çıkması çağrısında bulunuldu.

"PKK şunu bilsin ki bu topraklar onun yeri değil"

"PKK şunu bilsin ki bu topraklar onun yeri değil. Herkes onun asıl yerinin ve faaliyet alanının neresi olduğunu gayet iyi biliyor." denilen açıklamada, "Senin ne işin var buralarda? Buralardan çık ve geldiğin yere git. Eğer gerçekten bunu yaparsan ve bu topraklardan çıkarsan o zaman göreceksin sana destek mi veriyoruz yoksa engel mi oluyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Fakat eğer sen senin olmayan yerlere yani benim köyüme, toprağıma ve bahçeme saldırır ve zorla ele geçirirsen bu çok büyük bir zulümdür. Sen bunu yaptığın vakit senin, Kürdistan’ı işgal edenlerden ne farkın kalır? Şu bilinen bir gerçek ki PKK’nin Kürdistan’da ve özellikle de Şengal’de bulunmasının sebebi özel plan dahilindedir. İran, Nuri Maliki ve Fetlevi gibi kişiler bu planın arkasında var. PKK’ye destek verenler bu topraklarda sürekli fitnenin çıkmasını ve emniyetin olmamasını isteyenlerdir." değerlendirmesinde bulunuldu.

"Nasıl olur da Kuzey Kürdistanı özgürleştirme naraları atabiliyorsun?"

Açıklamada, "Hakikat şu ki, bizler gerçekten PKK’ye karşıyız. Çünkü onlar bizim topraklarımızda. Senin (PKK’nin) ne işi var burada ve ne için savaşı buraya sürüklüyorsun? Nasıl olur da bizim topraklarımızdan Kuzey Kürdistanı özgürleştirme naraları atabiliyorsun? Bu nasıl bir akıl ve mantık? Kardeşlerim! Bunlardan dolayı bugün hepimizin bir olup PKK’ye şunu demesi lazım: Buradan çık ve kuzeye git. Kendinle getirdiğin savaşı götür buralardan." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler