Ameliyat olmazsa, hayatı kararacak

Ameliyat olmazsa, hayatı kararacak

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde ikamet eden aile, bir gözünü kaybetmiş çocuklarına yardım eli uzatılmaması durumunda çocuklarının diğer gözünü de kaybedeceğini belirterek, hayırseverlere çağrıda bulundu.

AĞRI – Ağrı’nın Diyadin ilçesinde ikamet eden Çiftçi ailesi, çocukları Baran’a uzanacak yardım elini bekliyor. Aile bir gözünü kaybetmiş çocuklarına bir yardım eli uzatılmaması durumunda, diğer gözünü de kaybedeceğini belirterek, Baran için hayırseverlere çağrıda bulundu.

 

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Atayolu (Usturga) Köyünde ikamet eden Çiftçi ailesinin Epilepsi hastası olan 4 yaşındaki çocukları Baran, bir gözünü kaybetmiş ve ameliyat olmaz ise diğer gözünü de kaybedecek ve tüm hayatı kararacak.

 

Maddi imkansızlıktan dolayı çocuğunu ameliyat edemeyen Çiftçi ailesi, çocukları Baran’ın külfetli olan ameliyat giderlerinin karşılanabilmesi için bir hayırseverin veya devletin el uzatmasını bekliyorlar.

 

Her geçen günün Baran için kayıp olduğuna dikkat çeken Anne Sibel Çiftçi çocuğunun hayatı kararmaması için duruma müdahale edilmesi gerektiğini ederek, “ Çocuğum hem epilepsi hastası hem de vücudundaki bir hastalıktan dolayı görme noktasında sıkıntı yaşıyor. Sol gözünü kaybeden çocuğum ameliyat olmadığı taktirde sağ gözünü de kaybedecek. Maddi külfet isteyen ameliyatı imkansızlığımızdan dolayı yerine getiremiyoruz. Uzanacak bir yardım eli bekliyoruz.” Dedi.

 

“Çocuğumu karanlık dünyadan kurtarmaya çabalıyorum”
Anne Çiftçi devamla ” Çocuğumu bekleyen karanlık dünyadan kurtarayım. O’nu iki gözünü kaybetmiş bir şekilde o karanlık dünyaya terk etmek istemiyorum. Ben bir anneyim, çocuğumun bana doğru koşup sarılmasını, bana ihtiyacı olmadan ihtiyaçlarını karşılamasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

“Baran görme bozukluğundan dolayı hiçbir işlevi yerine getiremiyor”
Baran Çiftçi’nin eğitim aldığı Diyadin merkezde bulunan özel bir rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinden ve Zihinsel Engelliler Öğretmeni Mehmet Dardağan ise, Baran’da tıbbi tanısı retina olan görme bozukluğunun olduğunu ve bu durum Baran’ın bilinçsel, psikomotor davranışlarını da etkilediğini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:” Küçük Baran ile yaklaşık bir yıldır ders işliyoruz. Görme bozukluğundan dolayı bilinçsel ve piskomotor davranışlarında sıkıntı olan Baran, yürümekte sıkıntı çektiği gibi günlük becerilerini de yerine getirmekte zorlanıyor. Sol gözü tamamen görmüyor, sağ gözü ise ameliyat olduktan sonra açılabilecek durumda. Tabi bu ameliyat maddi külfet istediğinden dolayı aile imkansızlıktan dolayı bunu karşılayamıyor. Eğer ameliyat olmaz ise sol gözü gibi sağ gözü de görmeyecek. Acilen görme bozukluğu giderilmeli ki günlük yaşamda kendisini rahata kavuşturacak becerileri yerine getirebilsin.Epilepsi hastalığı olan Baran aynı zamanda beyinde su toplamasına bağlı olarak hidrosefali gerçekleşmiş. Bu da şant yardımı ile kana karıştırılıyor. “ ifadelerine yer verdi.

 

SGK’nın bu ameliyat ücretini karşılamadığını belirten Dardağan ailenin çaresiz vaziyette bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

 

Dardağan daha sonra,” Aile daha önce Diyadin Kaymakamlığı’na Baran’ın ameliyat masrafları için başvuruda bulundu. Fakat çocuğun aldığı bakıcı ücretinden dolayı her hangi bir yardım verilmedi. Zaten verilen yardımda, çocuğun hastaneye gidip gelebilecek kadar bir yol ücretidir. Bu yol ücreti de çocuğun yarasına dermen olmadı. Çünkü bu tür ameliyatların külfeti büyük. Bu ameliyatın tamamı karşılanması gerekiyor. Tüm hayırsever vatandaşlarımızı Küçük Baran’ın dünyasını aydınlatmaya bekliyoruz.” Çağrısında bulundu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.