Amerikan bombaları gül mü atacak?

Amerikan bombaları gül mü atacak?

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu'nun 313. hafta basın açıklamasında, Amerika'nın Suriye'ye yapacağı müdahaleye tepki gösterildi. Açıklamada ayrıca, "Amerikan bombaları gül mü atacak?" diye soruldu.

KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, Kayalıpark Alanında 313. hafta basın açıklamasını gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklamasını Bayram Vanlı okudu.

 

Bayram Vanlı açıklamasına, Neml Suresi 34. ayetin "Hükümdarlar bir ülkeye girdiler mi, orayı bozarlar, halkının şereflilerini alçaltırlar, (evet) böyle yaparlar." şeklindeki mealini okuyarak başladı.

 

"Bir ekip ısrarla Suriye'ye askeri müdahaleden bahsediyor"

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, İsrail, Suudi Arabistan, Türkiye ve benzerlerinden oluşan bir ekibin ısrarla Suriye'ye askeri müdahaleden bahsettiğini ve bu müdahalenin şartlarını oluşturduğunu belirten Vanlı, "Bize bu kadro çok tanıdık geliyor. Afganistan'ın işgaline top yekûn katılmışlar. Irak'ın işgalinde ise Türkiye meclisten yediği veto ile dışarıda kalmak durumunda kalmış, fakat Türkiye'deki Amerikan üstleri fiilen kullanılmıştı.

 

1 Mart tezkeresinde meclisin vetosuna rağmen Türkiye'deki Amerikan üstlerinin Irak'ın işgali için kullanılmış olması gerçeği Suriye'ye yönelik muhtemel bir hava saldırısında Türkiye'deki Amerikan üstlerinin Suriye ye yönelik saldırıda kullanılması Türkiye'yi hangi konuma koymaktadır." dedi.

 

"Amerikan bombaları gül mü atacak?"

Başta incirlik olmak üzere Türkiye'de bulunan Amerikan üstlerinin Suriye operasyonunda kullanılmasının hem Ümmet bilincine hem kardeşliğimize büyük bir darbe olacağına inandıklarını kaydeden Vanlı, "Hükümeti Amerikan politikalarının bir parçası olmaktan vazgeçmeye ve Amerika'nın ileri karakolu gibi davranmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Biliyoruz, çözüm önerilerinin her birisine 'bunlar kan istiyorlar' diye cevap verecek. Biz diyoruz ki Amerikan bombaları gül mü atacak? Suriye halkının üzerinde aşı etkisi mi gösterecek?" diye sordu.

 

"Suriye'de dökülen Müslüman kanı olacaktır"

Amerikan devlet başkanı Obama'nın başta üç günlük hava saldırısı anlayışını üç aya olmazsa 6 aya olmazsa 9 aya çıkarabileceğini söylediğini hatırlatan Vanlı, "Cümlenin gerisini siz kurun. Bizler Amerika'nın müdahalelerinin nasıl sonuçlandığını çok iyi biliriz. 1. ve 2. dünya savaşları Vietnam-Kore savaşları Irak ve Afganistan müdahaleleri Amerika'nın Dünyayı özgürleştirme projesinin nasıl olduğunun göstergeleridir.

 

Suriye'de İslami muhalefetin Amerikan müdahalesini istememesi bu müdahalenin etkilerinin ne büyüklükte olacağının önemli göstergesidir. Bilinmelidir ki Amerika Suriye'de kendi çıkarlarına uygun olmayan hiç kimseyi bırakmamak üzere gelecektir. Beşar ile muhalifleri Nusra ile Hizbullah'ı birbirinden ayırmayacaktır. Dökülen kan hangi anlayıştan olursa olsun yine Müslüman kanı olacaktır" ifadelerini kullandı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.