Anadolu Evet Platformu Bismil’de panel düzenledi

Anadolu Evet Platformu Bismil’de panel düzenledi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki İslami Sivil Toplum kuruluşlarını ev sahipliğinde Anadolu Evet Platformu tarafından yeni anayasa ilişkin panel düzenlendi.

Bismil'de Kaymakamlık Konferans Salonu'nda, Anadolu Evet Platformu, Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının(BİSTK) eve sahipliğinde yeni anayasayı konu alan bir panel düzenledi.

Moderatörlüğünü Av. Aydın Ak’ın yaptığı panele çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Platformda ilk konuşmayı yapan Siyasetçi Alaattin Parlak, bölgedeki insanların, 1980 darbe ürünü olan 1982 Anayasasından çok çektiğini söyledi.

"Hangi mantıkla bugün biz mevcut darbe anayasasını, yani o askerlerin postallarıyla hazırlanmış olan bu anayasa 'hayır' diyeceğiz." diye soran Parlak, darbe anayasasından çıkarılacak her bir maddeye, ne olursa olsun 'evet' denilmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik tavırlarına değinen Parlak, "Bu Avrupa ülkelerine ne olmuşta referandum süreci başladığı tarihten itibaren, sürekli bizim iç meselelerimize ilgilenmeye başladılar. Türkiye büyüyor, Türkiye güçlü bir ülke olma yolunda ciddi bir şekilde ilerliyor. Bunun farkında oldukları içinde bu sistemin geçmemesi adına ellerinden gelen bütün mücadeleyi sarf etmeye çalışıyorlar." dedi.

Konuşmasında HDP'yi de eleştiren Parlak, "HDP bu referanduma niye 'hayır' diyor? Yıllardır sisteme karşı mücadele ettiğini, yıllardır sistemin kendisini ezdiğini, yıllardır bu sistemin Kürtlerin yok saydığını ve asilime ettiğini, mevcut Diyarbakır cezaevinde yaşanan hadiseleri sürekli miting alanlarında gündeme getiren HDP’nin, bu mevcut sistemin devamına yönelik 'hayır' oyunu kullanmasının izah edilecek bir tarafı yok. Şunu tutunmuşlar: 'Tek adamlığa doğru gidiyoruz!' 40 yıldır bu örgütün tek adamı var, ikinci adamı çıkaramamışlar, çıkaramıyorlar. Mesele tek adamlık meselesiyse 40 yıldır 'önder!' olarak kabul ettikleri kişiye karşı ikinci bir adam çıkarsınlar." değerlendirmesinde bulundu.

Ardından söz alan Diyarbakır Diyanet-Sen İl Başkanı Ömer Evsen ise, Bu ülkede rejimin 1923 yılında değiştirilerek hilafet kaldırıldığını hatırlattı ve yerine Cumhuriyet rejimin ardından yeni bir rejim değişiminin söz konusu olmadığını vurguladı.

16 Nisan'da ise sadece bir sistem değişikliğine gidileceğini belirten Evsen, geçmişte yaşanan darbelerin bir daha yaşanmaması için bunun gerekli olduğunun altını çizdi.

Av. M. Şerif Aydın ise konuşmasında 16 Nisan'daki halk oylamasıyla  Türkiye’de  bir devrim olacağını ve koalisyon dönemlerinin kapanacağına işaret etti.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler