Anayasa değişikliği olduğunda sistem biraz daha rahatlayacak

Anayasa değişikliği olduğunda sistem biraz daha rahatlayacak

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelen eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, anayasa değişikliği olduğunda sistemin biraz daha rahatlayacağını söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelen eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, anayasa değişikliği olduğunda sistemin biraz daha rahatlayacağını, hükümet olarak anayasayı tamamen değiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Efkan Ala, “Bu sistem ve işleyişi bizim önümüzü kesiyor. Onun için sürekli reforma ediyoruz. Dönüştürerek devam ediyoruz. Hep referanduma gittik. Kapatma davasında da muhtırada da böyle oldu. Her seferinde sandıkta milletimiz arkamızda durdu, önümüzü açtı. Biz de yola devam ettik. Bundan sonra yapacağımız reformlarla çok daha hızlı yol alacak imkânları milletimize sunacağız. Arzu ederiz ki diğer muhalefet partileri ile bir arada olalım. Bu anayasayı değiştirelim. Yine böyle bir girişimde bulunmuştuk, o zaman kapatma davasında akamete uğradı. Şimdi de o masamızdadır. Anayasanın topyekûn değişimi bizim hedefimizdedir.” dedi.  

Anayasa değişikliği ile sistemin biraz daha rahatlayacağını söyleyen Ala, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bunun için önümüze çıkan her türlü engeli kaldırıp fırsata dönüştürmek istiyoruz. Önümüzde imzaya açılmış olan anayasa değişikliği var. Bu anayasa değişikliği olduğunda sistem biraz daha rahatlayacak. Biraz daha hızlı mesafe alabiliriz. Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti bir arada çalışıyor. Milletin huzuruna bir adım daha atabileceğimiz anayasa değişikliğini getireceğiz. Referanduma götüreceğiz. Orada da milletimizin feraseti ile yol açıcı bir netice ortaya çıkaracak.”

Ala, “Türkiye bu fırsatı değerlendirmelidir. Enerjimizi koalisyonlarla harcamamalıyız. Enerjimiz ülkemizin gelişmesine aktarmalıyız. Bunun için de o reformları sürekli yaparak devam edeceğiz. Bizim önümüzde hedeflerimiz, yolumuz ve alacağımız mesafe belli. Şimdi önümüzdeki engelleri, krizleri kaldırmak için hareket ediyoruz.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.