“Ancak ABD’nin talebiyle kara birlikleri gönderebiliriz”

“Ancak ABD’nin talebiyle kara birlikleri gönderebiliriz”

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyir, Suriye'ye kara gücü göndermelerinin ancak ABD’nin talebiyle gerçekleşebileceğini söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyir, Suriye’ye göndermeye hazır olduklarını duyurduğu kara birlikleriyle ilgili detayların görüşüldüğünü, ancak ABD öncülüğündeki koalisyonun talebi üzerine asker gönderebilecekleri söyledi.

Cubeyir, “Krallığın kara harekâtı için Suriye’ye özel birlikler gönderme hazırlığı, koalisyonun IŞİD’e karşı karada da bir parçasının olması kararıyla doğrudan bağlantılı. Dolayısıyla zamanlaması bize bağlı değil. Zamanlama ve birliklerin büyüklüğü üzerine hâlâ çalışılıyor.” dedi.

Suudi Arabistan ve müttefiği Birleşik Arap Emirlikleri, Şubat ayının başında Suriye’ye kara birlikleri göndermeye hazır olduklarını duyurmuş, ABD Savunma Bakanı Carter’la konuyu Brüksel’de görüşmüşlerdi. Carter da iki ülkenin sınırlı birliklerinin Suriye’de IŞİD’in üs olarak kullandığı Rakka’yı geri almak için muhaliflere yardımcı olabileceğini açıklamıştı.

Öte yandan Suudi Arabistan Savunma Bakanı Danışmanı Ahmet Asiri ise Adana'daki İncirlik üssüne gönderileceği açıklanan jetlerin üsse konuşlandırıldığını açıklamıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler