Angola'da İslam ve İslami semboller yasaklandı

Angola'da İslam ve İslami semboller yasaklandı

Güney Afrika ülkelerinden Angola yönetimi aldığı kararla, İslam dini ve sembollerini yasaklayarak, ülkedeki camileri yıkmaya başladı.

ANGOLA - Afrika devletlerinden Angola yönetimi, İslam dini ve sembollerini yasakladı. Yasal olmadığı camilerin kapatılmasına karar veren yönetim, bazı camileri ise yıkmaya başladı.

 

İslam'ı bir din olarak görmediklerini belirten Angola hükümeti, İslam'la ilgili olan her şeyi ülkede yasaklayacaklarını duyurdu.

 

Yönetim olarak, başta İslam olmak üzere, ülkedeki yasa dışı gruplarla mücadeleye devam edeceklerini belirten Angola hükümetinin Kültür Bakanı Roza Cruze Silvia da, yeni bir açıklama yapılıncaya kadar camilerin kapalı tutulacağını söyledi.

 

'Hükümetin dini gruplara yönelik hürriyetlere ilişkin yasayı yeniden gözden geçireceğini dile getiren Silvia, Angola'nın adet ve kültürleri ile çatışan dini cemaatlerle mücadele edeceklerini ifade etti.

 

Bakan Silvia ayrıca, Güney Afrika kıtasında yer alan 18,5 milyon nüfuslu Angola'da, dini faaliyetlerinin yapılmasına izin verilmeyen 194 dini grup bulunduğunu dile getirdi.

 

Nüfusunun büyük çoğunluğu Hıristiyan olan Angola'daki Müslümanların sayısının 90 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Ülkedeki Müslümanlar, Batı Afrika ülkeleri ve Lübnan'dan göç edenlerin oluşuyor. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.