Anız Yangınları Tehlike Saçıyor

Anız Yangınları Tehlike Saçıyor

Araç sürücülerine zor anlar yaşatan anız yangınları çevreye, ekolojik dengeye, tarla ürünlerine ve toprak verimliliğine zarar veriyor.

BATMAN - Taralalarda yakılan anızlar, Batman - Diyarbakır yolu güzeragahında seyahat eden araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor.

 

Kilometrelerce uzaklıkta görülebilen anız yangınları Batman Diyarbakır yolunu duman altında bıraktı. Önlerini görmekte zorlanan araç sürücüleri, anız yangınlarının oluşturduğu dumanlar nedeniyle zaman zaman duraklamak zorunda kaldı. Yaklaşık iki sene önce aynı bölgede, anız yangınlarının oluşturduğu dumanlar nedeniyle trafik kazası meydana gelmiş, kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Öteyandan bilinçsizce yakılan anız yangınları insan sağlığını da tehdit ediyor. Anız yangınlarının çevreye, ekolojik dengeye, tarla ürünlerine, toprak verimliliğine ve hatta tarlalarda yaşayan küçük canlılara zarar verdiğini belirten vatandaşlar, hem idarecilerin, hem de halkın kendilerine yetki verdiği yerel yöneticilerin anız yangınlarında gerekli önlem ve tedbirleri almadıklarını söylediler.

 

Anız yangınları konusunda köylülerin yeteri kadar bilinçlendirilmediğini söyleyen vatandaşlar, iki sene önce yaşanan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın bir daha yaşanmaması için yetkililerden gerekli tedbir ve önlemleri almalarını istediler. (M. Salih Özcan - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.