Ankara-Akyurt Fuar ve Sanayi Bölgesi-2 Köprülü Kavşakları açıldı

Ankara-Akyurt Fuar ve Sanayi Bölgesi-2 Köprülü Kavşakları açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile toplam 108,3 milyon TL tasarruf edileceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Akyurt Fuar ve Sanayi Bölgesi-2 Köprülü Kavşakları açılışına katıldı.

2003 yılından bu yana Ankara'nın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 81 milyar 764 milyon lira yatırım yapıldığını ifade eden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Ankara genelindeki bölünmüş yol uzunluğunu bin 172 kilometreye çıkardıklarını söyledi. Ankara genelinde 5 milyar 549 milyon lira bedel ile 29 ayrı karayolu projesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlardan biri de şu anda gördüğünüz Ankara-Esenboğa ayrımından Akyurt Polis Meslek Yüksek Okuluna kadar olan 17 kilometrelik alandaki yol genişletme ve kavşak çalışmalarımızdır. Bildiğiniz üzere Akyurt son yıllarda gerçekleştirdiğimiz atılımla ülkemizin önemli sanayi merkezlerinden biri haline geldi. Gelişmiş organize sanayi tesisleri ile Ankara ekonomisinin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Ayrıca her daim Ankara'nın Karadeniz Bölgesi'ne açılan kapısı olmuş önemli bir ticaret merkezidir. Ankara Esenboğa Havalimanı'na yakınlığı ve İç Anadolu'yu Batı Karadeniz'e bağlayan Ankara-Çankırı Yolu üzerindeki konumu bu potansiyelini daha da güçlendirmektedir. Gazi Üniversitesi yerleşkesinin de bulunduğu Akyurt'un, mevcutta bulunan 400 civarında sanayi tesisi ve hayata geçirilmesi planlanan fuar alanı ile önümüzdeki dönemde daha da büyüyeceği aşikardır. Bu nedenle Akyurt'ta bulunan sanayi tesislerinin artan ulaşım ihtiyaçlarının etkin bir şekilde karşılamak için gelişmiş bir ulaşım ağının tesis edilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Proje ile Ankara ile Akyurt Polis Yüksek Okulu Mevkii arasında kalan 2x2 şeritli 17 km'lik bölünmüş yol kesimi, trafiğe 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli hizmet verecek şekilde yeniliyoruz. Yine proje kapsamında 3 adet farklı seviyeli kavşak ile 4 adet hemzemin kavşak inşa ediyoruz. Yapım çalışmalarının tamamlandığı 4 kilometrelik yol ile Sanayi Bölgesi-2, Fuar Farklı Seviyeli Kavşakları ve bir adet hemzemin kavşağı kapsayan toplam 5,5 kilometrelik kesim hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Akyurt Yolu'nun hem ilçenin hem de bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacağının altını çizen Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aynı zamanda proje bittiğinde zamandan 100,5 milyon TL, akaryakıttan 7,8 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 108,3 milyon TL tasarruf edilecek. Karbon salınımı da 3 bin 145 ton azalacak. Bundan sonraki süreçte de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz doğrultusunda daha nice büyük ulaştırma projelerini tamamlayarak halkımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.